Ивана Шпановић - синоним за константност

Mеђународна атлетска асоциjациjа (ИAAФ) традиционално jе издвоjила догађаjе по коjима ће се памтити 2016. година, где jе у извештаjу о скоку удаљ за жене наjвише места jе посвећено

 успеху српске атлетичарке Иване Шпановић.Шпановићева jе, како преноси ИAAФ, засигурно оборила рекорд за доследност односно константност.

Наjбоља српска атлетичарка у сезони на отвореном такмичила се у 10 различитих земаља, на четири континента, и упркос вариjациjама у временскоj зони и климатским условима, сви њени скокови били су размаку од 18 центиметара, где jе наjслабиjи износио 6,83 метара, а наjбољи 7,10 колико износи нови национални рекорд Србиjе. Шпановићева jе од 11 финала победила у осам, два пута jе заузела другу позициjу и jедном jе била трећа на постољу, у Риjу.

Уjедно, шампионка Eвропе победила jе на пет митинга из сериjе Диjамантска лига, а само jе шестострука светска првакиња и Oлимпиjска победница из Лондона Бритни Рис била боља од Српкиње. Рис jе такође атлетчарка коjа има наjбољи резултат сезоне, импресивних 7,31.Поред титуле вицешампионке света у дворани, европске првакиње, бронзане из Риjа и осваjање трофеjа Диjамантске Лиге, Ивана Шпановић дефинитивно иза себе има наjуспешниjу сезону, али управо та константност међу резултатима и померање граница личних рекорда из године у годину чини Ивану jедном од наjбољих скакачица овог времена.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести