Јака провера у право време

Љубитељи фудбала у Новом Саду, али и широм Србије, вечерас ће имати прилику да виде занимљив окршај. На стадиону “Карађорђе”, наиме, снаге ће одмерити младе репрезентације

Србије и Шведске, учесници предстојећег финалног турнира Европског првенства у Чешкој. На једном месту наћи ће се читава плејада талентованих момака, који су лепа фудбалска будућност ове две земље и који, уз то, планирају да остваре висок пласман на првенству Старог континента. То би значило и да изборе визу за Олимпијске игре 2016. године у Рио де Жанеиру.

- Ово је наше практично једино окупљање пред ЕП, с тим да ћемо, уз дуел са Шведском, одиграти и контролну утакмицу с Италијом у Беневентеу, 30. марта - рекао је селектор “орлића” Младен Додић. - То су јаке провере за нас и они долазе у право време. Наша жеља је, упркос повредама да пружимо максимум и задржимо добру атмосферу у тиму. Наравно, од 1. јуна смо планирали припреме, али још увек нисмо дефинисали где ће се оне одржати.

Распоред репрезентативних утакмица свих селекција Србије овог лета  је прилично згуснут. Млади ће играти на ЕП, годину дана млађи момци (У-20) изборили су право да наступе на Светском првенству на Новом Зеланду, док младићи из У-19 селекције играју елитне квалификације у Холандији за ЕП које је на програму у јулу и чији домаћин је Грчка. Наравно, то ствара одређене проблеме, с обзиром да се неки од репрезентативаца налазе на списковима у две селекције.

- Комуникација између селектора је веома добра и сигуран сам да ће све бити у најбољем реду и да ћемо с најјачим тимовима наступити на првенствима која су пред нама. Што се младе селекције тиче, жеља нам је да освојимо медаљу на ЕП и изборимо олимпијску визу. Сама победа над Шпанијом која је била актуелни европски првак, потврда је да овај тим има квалитет, али нас то и обавезује да се не опустимо јер нас сада сви гледају као озбиљну и јаку селекцију и желеће да нас победе. Уз то, само учешће на ЕП је велики, највећи мотив и мислим да су велика очекивња од нас оправдана.

Селекција Шведске је у квалификацијама направила изненађење с којом ће те данас одмерити снаге?
- Посматрамо Швеђане кроз призму да су у баражу избацили јаку селекцију Француске, постигавши у реваншу чак четири гола и победивши ривала са 4:1. Реч је о изузетно дисциплинованој екипи која игра с два шпица, а чији главни креатор игре је Кхалил. Изузетно су јаки у прекидима и Французима су три гола дали после корнера, што ће нас терати да максимално фокусирани будемо и у дефанзивним и у офанзивним задацима. Очекујемо велику помоћ с трибина на стадиону “Карађорђе”.  У стартној постави биће и један фудбалер који је овде поникао, реч је о Немањи Радоји, што ће сигурно утицати на повећано интересовање за утакмицу - додао је Младен Додић.

Дуел Србија - Шведска почиње у 18.15 часова, уз ТВ пренос на каналу РТС 2. А. Предојевић

Додићев деби
Младен Додић на селекторском месту младе селекције наследио је Радована Ћурчића, који је сада предводник наше најбоље репрезентације. Дуел у Новом Саду за њега ће бити деби на новој функцији, а прихватио је и да нам издиктира састав који ће почети меч.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести