Јанковић само црно-бели

Фудбалери Партизана финиширају припреме за пролећну полусезону, у нади да ће Уефа да им укине суспензију и дозволи им да на лето играју у Европи, уколико то у домаћим такмичењима изборе.

Откупљивањем уговора Марка Јанковића од Олимпијакоса је јасан знак да и клупски челници верују да ће играти на европској сцени.

- Договорили смо све са Грцима, Јанковић је од сада само фудбалер Партизана. Направили смо одличан посао, добили смо провереног играча, а нисмо платили ништа. Договор је да зараду од његовог следећег одласка у иностранство ми и Олимпијакос делимо – рекао је генерални директор клуба Милош Вазура.

Вазура истиче да се ради све како би клуб спреман дочекао евентуалне игре у Европи.
- Најбољи играчи су ту, гледамо да кооптирамо и млађе, Ђорђе Јовановић је на правом путу, добијамо оштру конкуренцију на свим позицијама. Не искључујем могућност да неко до наставка првенства оде, али како сада ствари стоје то неће бити носиоци игре, већ и ако се деси, играчи за које имамо замене.

И финансијска ситуација је стабилна.
- Обезбедили смо средства за несметано функционисање клуба. Играчи су добили плате, исплатићемо и Радну заједницу и неће бити никаквих проблема.

Вазура сматра да ће тим за пролеће бити јачи од оног из јесењег шампионата.
- Странци су се уиграли, биће сигурно на још вишем нивоу, екипа се привикла на систем рада Марка Николића. Играчи који су летос дошли показали су квалитет на овим припремама, тако да можемо очекивати запажене партије и од Радина и Ђуричковића, који су све време одлични. Можемо до домаћих трофеја.

Звезда се појачала, али Визура верује у свој тим.
- И јесенас су били фаворити на папиру, хвалили се како су много бољи од нас, а онда се после дербија спустили на земљу. Лако би то могло и сада да им се деси – верује Визура.

И. Лазаревић 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести