Јованчевић: Биће лепо и занимљиво

Једна од најлепших прича из српског рвања је она коју нам већ 22 године приповедају чланови РК Новог Сада (претходно Војводине) који чувају успомену на свог дугогодишњег тренера

и учитеља живота Јована Богића Пуфику. Како рече шеф стручног штаба Александар Јованчевић, Пуфика је испољавао велике људске вредности због чега је као такав остао у сећању свих оних које је тренирао и са којима се дружио.

Данас ће се на струњачи мале дворане Спенса надметати 10 екипа из Чешке, Италије, Румуније, Хрватске и Србије, а ко ће подићи 22. пехар и придружити се досадашњим освајачима, међу којима су између осталих били Војводина, Нови Сад, Будимпешта, Петриња, знаће се нешто после 19 часова, за када су заказане борбе за медаље. Квалификациони део је предвиђен од 14 до 18 часова, отварање у 19, после чега следе финала.

- Наш турнир из године у годину расте. Кренули смо од пионирског појединачног турнира, а данас је то екипни у сениорској конкуренцији, препознатљив у рвачким круговима широм региона. У међувремену су стасала наша деца, постали људи, спортски шампиони - истакао је Јованчевић.

Турнир већ годинама потврђује интересовање љубитеља рвања широм Србије, а још увек се препричава финални меч из 2014. када су снаге одмерили Нови Сад и Петриња, где се до последње секунде није знао победник, а публика је победу Немање Павловића и Новог Сада дочекала на ногама.

- Екипу Новог Сада ће предводити репрезентативци Немања Павловић и Владимир Станкић, а публика ће моћи да види и младе снаге Јована Ивошевића и Ђорђа Шевића. Заниљиво је споменути да су сва четворица, као и Бобан Бошков били финалисти сениорског првенства државе. Биће занмљиво видети и састав Петриње који је пре седам дана постао првак Хрватске, ту је и изузетно добра екипа румунског Арада, а прижељкујемо и реванш меч са чешким Хавличкув Бродом, који нас је победио ове године на турниру у Италији, а ту је и учесника нашег плеј-офа Потисје из Кањиже. Биће ово, сигуран сам, лепо и неизвесно такмичење - најавио је Александар Јованчевић.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести