Јуниорски четверац нада се финалу

Четверац без кормилара Никола Цвијетић, Лазар Лазовић, Марко Ристић, Зоран Рајић, предвођен тренером Александром Смиљанићем, креће пут Рио де Жанерира где ће од 5. до 9. августа учествовати

 на Светском јуниорском првенству у веслању. Они ће бити једини српски представник на шампионату у Бразилу, на коме ће се надметати око 600 такмичара из 54 земље. Наш четверац је освајањем бронзе на ЕП у чешким Рачицама крајем маја обезбедили су себи место на највећој светској смотри.

Пред полазак за Бразил Смиљанић је изразио задовољство урађеним у припремном периоду за предстојеће такмичење.– Пошто овај чамац чине по двојица веслача из Смедерева и Црвене звезде било је довољно времена да се увеслају до савршенства, а по неким резултатима у самом финишу припрема показали су велики напредак у односу на ЕП у Чешкој. Сада су бржи за четири-пет секунди, а остаје на лицу места да се види за који ће то резултат бити довољно. Надамо се финалу, али не зависи све само од нас – истакао је Смиљанић.

На Интернационалној регати „Војводина опен“ на Палићу, иначе изборној за сениорско СП, овај четверац је био најбољи у конкуренцији старијих колега, па је имао могућност да се такмичи и на шампионату у Бугарској.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести