Као у добра, стара времена

Прошле године ауто-трке су се вратиле у Нови Сад, а ове је традиција дуга 33 сезоне настављена. Трком на Мишелуку Велика награда Новог Сада 2015, отворена је овогодишња сезона у шампионату

 Србије на кружним стазама. Као у добра, стара времена љубитељи брзине и мириса бензина уживали су у мајсторијама домаћих возача. Трку су одлично организовали вредни људи из Спортског ауто мото картинг клуба 021 уз покровитељство Града Новог Сада.

Млади Никола Миљковић, који ове године вози у Европском шампионату на брдским стазама и познати српски ас Жарко Терзић, извезли су неколико кругова у паузама између трка, на одушевљење присутних.  Време да посети пријатеље издвојио је и Душан Борковић, који ове године вози у ЕТЧ шампионату и некада је освајао публику на популарном Мишелуку. Стручни консултант водитељу био је некадашњи миљеник публике на Мишелуку Бранко Зиројевић.

Пред више хиљада Новосађана, мајсторије ауто спорта показало је преко 70 возача у четири дивизије и шест класа. По завршетку трке приговоре су уложили трећепласирани возачи у класама Хибрид и Мали Н, Виктор Давидовски на ауте прве двојице Предрага Ламбаше и Марка Павлићевића, односно Јован Лазаревић на ауте првог и другог Бранислава Цветића и Зорана Милисављевића, али је комисија њихове “југиће” прогласила регуларним.

- Сав уложен труд у претходна три месеца, непроспаване ноћи и нервирања су се исплатили, јер је трка протекла у најбољем реду. Такмичари су задовољни, није било већих инцидента, а послужило нас је и време. Није било претопло, а није пала ни киша, тако да су услови за вожњу били готово идеални. Идемо узлазном путањом, тако да ће следеће године да буде још боље. Уложићемо још труда, више рада, а проширићемо и екипу људи. Очекујемо и више такмичара, више посетилаца, а и више новинара. Ауто трке су се прошле године вратиле у Нови Сад, ове године смо то увеличали, а похвалили су нас и неки људи који су раније организовали трке на Мишелуку – рекао је Председник САМКК 021 Марко Сандики.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести