Караџић: Борићемо се против пријема Косова у УЕФА

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић најавио је да ће се делегација српског савеза на предстојећем конгресу УЕФА

у Будимпешти жестоко борити против пријема косовског савеза.

"Од 2012. године Фудбалски савез Србије се свим легалним правним средствима снажно бори против покушаја да самопроглашена држава Косово постане чланица УЕФА. Уз велике напоре четири пута смо успевали да захтев за пријем скинемо са дневног реда и спречимо велику неправду", рекао је Караџић за сајт ФСС.

Према његовим речима, сада је пред ФСС поново веома деликатна ситуација, али знатно тежа после шамара који смо не тако давно добили од Међународног олимпијског комитета.

"МОК је под своје окриље примио самопроглашену државу Косово и тако отворио врата осталим организацијама да то исто учине. Друга ситуација коју нашу борбу чини знатно тежом и неизвесном, јесте пријем Гибралтара у УЕФА, после спора који је добио на Суду за спортску арбитражу у Лозани. Иако се ради о земљи која није чланица Уједињених нација", истиче први човек ФСС.

Ипак, како је навео без обзира на све  отежавајуће околности и чињеницу да су многе земље Европске уније, чланице УЕФА, признале самопроглашену државу Косово, Фудбалски савез Србије ће учинити све што је у његовој моћи да и овај пут сакупи довољан број гласова како би још једном спречио пријем Косова у УЕФА.

"У прилог нам иде и чињеница, да би одлука о пријему Косова изазвала велика превирања у региону и шире, а затим и отворила Пандорину кутију широм Европе. Није тајна да „случај Косово” није усамљен", закључио је Караџић.

Конгрес УЕФА одржаће се 3. маја у Будимпешти.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести