Категорија време већ је излизани алиби

Звездин план да пласманом у групну фазу Лиге фудбалских шампиона или Европе крене у озбиљнију ренесансу клуба, која је највљена освајањем титуле, је пропао.

Лудогорец и Сасуоло показали су црвено – белима да су још увек далеко од могућности да одговоре озбиљнијим европским изазовима. Нема наш шампион довољно квалитетан састав за те велике пројекте, јер нема новца да ангажује играче који праве разлику на теренима Старог континента. И чини се да ту свака сторија о увек врућој теми почиње али и престаје.   

Категорија време у фудбалу јесте битна за формирање тима, његово уигравање и сазревање, уз допунску селекцију. Али, не може бити константно алиби за промашаје руководства. Једноставно, на овим просторима времена никада неће бити довољно јер статус нашег фудбала тиме и клубова доноси наступе у квалификацијама већ од почетка јула. Ретко ко је пажљиво слушао тренера Миодрага Божовића који је, на свој духовит начин, реално сагледавао ситуацију у којој се налази клуб и екипа. Талас еуфорије запљуснуо је све у црвено- белом табору, посебно навијаче, који су већ у мислима уживали у чарима Лиге шампиона. Када се крчаг разбио, видело се да озбиљног система рада нема и да стихија на коју је Божовић указивао руши све пред собом. Преостало му је једино да се уклопи у сивило и констатује:

- Прасе се не гоји уочи Божића- из немоћи и црногорски стручњак се дотакао већ поменуте категорије време. Наравно, свестан је популарни Гроф колико вреди тим који је сам формирао, али… -  Ова екипа има будућност, уз одређене корекције. Није лако доводити играче без обештећења, а који желе да дођу овде. Имали смо покушај да направимо успех у Европи, можда били близу циља, али се чудо није догодило.

Звездине аквизиције (Фибел, Моуче, Руиз) нису донеле жељени помак у игри.  Највећа грешка направљена је са Едсоном, јер смо изгубили шест месеци. Не можеш да погодиш свако појачање. Чекали смо Митровића, али то се претворило у бразилску сапуницу.

Исказано је незадовољство и због медијске слике у којој је Звезда након пораза у Италији прецртана, а многи су Божовића означили као главног кривца за посртање у Европи. - Нисам изненађен том врстом пропаганде, да је све брука и срамота. А ово је само спорт. У фудбалу се побеђује и губи, шта да кажу Ајакс и Рома, који нису успели да прођу даље- додао је Божовић.  Звезди преостаје доказивање у домаћем дворишту, али и рупа у буyету јер је остала без планираних прихода из Европе. Сервисирање обавеза према играчима, посебно странцима који за наше услове имају јаке уговоре је већ угрожено. Чекају се даљи кораци управе, али дилеме нема, продаја оних најбољих биће опет једини потез за спас клуба и очување егзистенције. На излазним вратима су већ Катаији и Вијеира, можда још по неко у зависности од понуда које буду пристигле. Још један покушај за бег из зачараног круга је пропао. Да ли ће, по обичају, цех платити само тренер остаје да се види.

З. Рангелов

Катаи близу трансфера у Аталанту

Капитен Црвене звезде Александар Катаи на корак је од преласка у италијанског прволигаша Аталанту, речено је Танјугу у клубу Црвена звезда.

Првак Србије од члана Серије А тражи три милиона евра за обештећење, Италијани би мало да спусте цену, али договор две стране је веома близу.

Клуб из Бергама обновио је интересовање за Звездину "десетку" са почетка лета и трансфер је у завршној фази.

Катаи је прошле сезоне био први стрелац Суперлиге Србије са 21 голом, а и на почетку ове је пружао одличне партије у Европи и на домаћој сцени.

Њему је уговор са Црвеном звездом истицао лета 2017. године, па је клуб био принуђен да га сада прода и заради на његовом трансферу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести