Кикс Пантића за победу Швеђана

После прве тест утакмице коју је селекција Србије до 21 године одиграла са репрезентацијом Шведске, селектор наших младића Младен Додић није имао пуно разлога за задовољство.

Србија - Шведска 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: око 2.000. Судија: Илић (Србија). Стрелац: Ишак у 35. минуту. Жути картони: Јохансон, Бафо, Левики и Ишак (сви Шведска).

СРБИЈА: Дмитровић, Стојковић, Лазић, Пантић, Петровић, Радоја (Брашанац), Чаушић, Јојић (Ковачевић), Чаврић (Милуновић), Срнић, (Ђурђевић), Пешић.

ШВЕДСКА: Карлгрен, Јохансон, Аугустисон, Бафо, Холмен, Тиблинг, Хиљемарк, Калили (Густафсон), Левики, Хргота (Класон), Ишак.

“Орлићи” су поражени на стадиону “Карађорђе”, направили су доста грешака, а после једне од њих, Микаел Ишак постигао је једини, испоставило се и победноносни гол за госте.

Чињеница је да је у српском тиму изостало доста битних фудбалера који су у саставу наше А репрезентације, али сличан проблем мучио је и селектора Шведске Хакана Ериксона. Ипак, чврсти и веома дисциплиновани Скандинавци стигли су до жељеног резултата, показујући ангажовану и снажну игру током свих 90 минута, док наш тим, и поред велике жеље да победи, није пронашао адекватан одговор и претрпео је заслужен пораз.

Тренутак одлуке догодио се у 35. минуту. Једну лагану лопту наш штопер Александар Пантић лоше је захватио и просто је додао нападачу Шведске Микаелу Ишаку. Овај је умео да искористи поклон, био је бржи и од голмана Марка Дмитровића, заобишао га и погодио празан гол. Пре тога, у 16. минуту, Милош Јојић је направио прави дар-мар у одбрани гостију, прешао сјајно неколико препрека, али Славољуб Срнић није успео да крунише његову лепу акцију голом. И у 23. минуту српски тим могао је да дође до вођства, међутим Пешић није добро захватио лопту на само три-четири метра од гола и шанса је отишла у неповрат.

У наставку сусрета покушавали су Додићеви изабраници да стигну макар до изједначења, али у томе нису успели што због несналажљивости нападача, што због одличних интервенција голмана Карлгрена. Ипак, до прве велике прилике стигли су опет Швеђани, када је Класон искористио грешку Брашанца у 75. минуту, али је његов добар шут зауставила статива. Несигурност у дефанзиви била је једна од карактеристика игре Србије и то је нешто на чему ће наш стручни штаб морати доста да ради.

Могла је, ипак, Србија да изједначи у 87. минуту, када је сјајну прилику имао капитен Чаушић који је избио пред Карлгрена и шутирао, али је чувар мреже Шведске изванредно интервенисао.

Нову проверу “орлићи” ће имати у понедељак, када играју контролни  сусрет с Италијом у Беневентеу, а пут Апенинског полуострва кренуће вечерас. Претходно ће одрадити још један тренинг у ФЦ “Вујадин Бошков” у Новом Саду.

А. Предојевић

Додић задовољан односом према игри

Селектор младе репрезентације Србије Младен Додић је после сусрета са Шведском рекао:

- Правили смо пуно грешака у игри и то нам се на крају и осветило. Ипак, задовољан сам односом момака према игри, а видело се да нам пуно недостају играчи који су у саставу А тима за меч с Португалијом. Ништа, идемо даље и верујем да ће ствари доћи на своје место до почетка ЕП у Чешкој.
 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести