КК Црвена звезда: Калинић и Блажић су играчи под уговором

Кошаркашки клуб Црвена звезда демантовао је данас писање појединих медија да ће Јака Блажић и Никола Калинић напустити црвено-беле и преселити се у Турску.

Данас се појавила информација да је Фенербахче заинтерсован за Калинића, док би Блажић могао да појача редове Газијантепа.

"Интересовање великих европских клубова за првотимце црвено-белих је нормална ствар и на то звездашка јавност треба да се навикне. Међутим, исто тако свима треба да буде јасно да су Блажић и Калинић под важећим уговорима са Звездом, а да ће све евентуалне трансфере КК Црвена звезда обављати на професионалан начин, не путем медија, и то у складу са политиком клуба", наводи се у саопштењу клуба са Малог Калемегдена.

Из Звезде поручују да медији покушавају да "одведу" играче из клуба, што је нова врста притиска у односу на прошлу сезону.

"Апсолутно смо свесни чињенице да је Црвена звезда освајањем три трофеја у најуспешнијој сезони у историји клуба направила огроман искорак, а да је изванредним резултатима у еврокуповима у последње две сезоне постала и значајан фактор на међународној сцени. Такође, свесни смо чињенице да Звезда у својим редовима има велики број репрезентативаца који су врхунским партијама у Евролиги скренули пажњу најбољих и најбогатијих клубова Европе. На то смо посебно поносни, јер је то одраз квалитета рада у Звезди", поручили су црвено-бели.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести