Кличко остаје владар Планете

Украјински професионални боксер др Владимир Кличко и даље је владар планете у супертешкој категорији. Овога пута жртва му је био Американац Брајант Џенингс, који до овог меча

није осетио тугу због пораза. Имао је 19 борби и све их решио у своју корист, а десеторицу ривала је нокаутирао. Међутим, искусни Кличко (39 година) га је савладао и сачувао сва четири појаса. Учинио је то Украјинац у њујоршком Медисон Сквер Гардену, у којем је боксовао после седам година.

Пуне трибине биле су скоро подељене у навијању за ривале у магичном четвороуглу, а на крају су сви аплаудирали популарном „Доктору чекићу“, коме је ово била осаманаеста узастопна одбрана светског трона.Не може се рећи да се Џенингс, који је осам сантиметара нижи, уплашио много познатијег ривала. Јуришао је Американац и желео да уђе у клинч, али није много пута успео. Истина, натерао је Кличка да му судија у 10. рунди покаже јавну опомену због држања и да му одузме бод.

Украјински боксер, који баш и није миљеник мањег дела поштовалаца племените вештине, због хватања и „потапања“ ривала, морао је да се повинује судији. Боксовао је усправно и левим директима у главу деконцентрисао ривала. Неколико пута успео је да направи и серију, али Yенингс није осетио тврдоћу пода.

Имао је и Американац својих рола и успевао да снажно погоди шампиона. Одавно се није догодило да Кличко има подливе испод ока, а овога пута јесте. Међутим, неприкосновени боксерски владар планете терао је по своме и успео, ма колико га ко оспоравао. Двојица судија бодовала су 116:111 за шампиона, а један чак 118:109 и њему је подигнута рука, а Yенингс му је спортски честитао.
Владимиру Кличку ово је била 67 борба у професионалном рингу, а остварио је 64 победе (53 прекидом) и пражен је три пута и то сваки пут пре краја борбе.

М. Павловић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести