Коби Брајант са 60 поена отишао у пензију (видео)

Легендарни кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса Коби Брајант синоћ се опростио од активног играња на најбољи могући начин - уписао је 60 поена у победи против Јуте (101:96)

у последњем мечу регуларног тока НБА лиге.

Петоструки НБА шампион после 20 година богате каријере одлучио је да стави тачку на спектакуларан начин, након што је први пут још од фебруара 2009. године убацио више од 50 поена.

Брајант је у последњој четвртини постигао 23 поена и водио Лејкерсе до преокрета, пошто је претходно Јута водила 15 разлике. Екипа из Лос Анђелеса је тријумфовам завршила најгору сезону у клупској историји са скором 17-65.

Пре него што је 4,1 секунду пре краја изашао из игре, Брајант је добио овације комплетног Стејплес центра.

Брајант је узео 50 шутева на овој утакмици, стигао до пете најефикасније  утакмице у каријери и постао је најстарији играч којем је пошло за руком да убаци 50 поена.

Читава ноћ била је посвећена легендарном асу, који је постао тек пети играч са 20 сезона у НБА лиги, а први који је свих 20 играо у истом клубу.

"Ово је било лудо. Не могу да верујем да је прошло 20 година, било је много успона и падова, али најважније је да смо кроз све прошли заједно. Одрастао сам као најзагриженији навијач Лејкерса још од малена и поносан сам на све године у Лос Анђелесу. Хвала за подршку, мотивацију и инспирацију", рекла је популарна "Црна Мамба" и на крају стигла да се нашали:

"Најсмешније ми је што су ми сви 20 година говорили да додајем лопту, а вечерас су се сви драли "Шутирај".

Најбољи стрелац и најтрофејнији играч у историји другог најуспешнијег тима НБА лиге, каријеру је завршио са пет НБА титула, више од 30.000 поена, преко 6.000 асистенција, два МВП признања, 18 позива на Ол Стар, две медаље са репрезентацијом САД на Олимпијским играма...

Уз то, Брајант је са 81 поеном против Торонта 2006. године остварио други најбољи учинак у историји, иза легандерног Вилта Чемберлејна (100 поена, 1962).
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести