Коларов-Матић: Крећемо изнова, само да постигнемо гол

Фудбалски репрезентативац Србије Александар Коларов, један од најискуснијих у тиму селектора Радована Ћурчића, потврдио је да се потпуно опоравио од повреде

и да спреман улази у окршај за Португалијом.

"У фудбалу нема случајности, као ни у животу. Наш пораз против Данске био је кулминација једног стања, јер екипа ни пре те утакмице није показивала уобичајену моћ. Ми сада изнова крећемо и далеко од тога да смо се предали. Са новим селектором имамо пуно елана да против јаког ривала покажемо шта заправо можемо", рекао је Коларов.

Он сматра да има још много простора, без обзира на резултат у Лисабону, да се Србија врати у трку за освајање места које води на првенство Европе.

"Нама је битан резултат. Неважно је ко ће бити стрелац, само да постигнемо гол. У Лисабону треба да будемо тим, а ко ће бити стрелац уопште није важно. Нека то буде и аутогол", констатовао је Коларов, а преноси сајт Фудбалског савеза Србије.

На питање колико их селектор Ћурчић упозорава на игру Кристијана Роналда, Коларов је одговорио:

"Посвећени смо његовој игри, имамо довољно информација, али Португалија није само Роналдо. Она има још много сјајних фудбалера, на које морамо да обратимо пажњу".

Искусни фудбалер поручио је да цео државни тим против Португалије мора да делује опрезно од првог до, како је рекао, 95. минута, јер противник има изузетан индивидуални квалитет.

Немања Матић је нагласио да Србија у Лисабону мора да игра са пуном концентрацијом и компактно.

"Посебно морамо да се чувамо противника у првих двадесет минута. Ако тако почнемо, све ће у наставку бити боље", сматра Матић, који је као некадашњи играч Бенфике подсетио да је Србија у тамошњој средини увек била на добром гласу.

"Португалска јавност и њени стручњаци веома уважавају фудбалере из наше земље. Португалци се помало плаше да Србија не заигра како зна и уме баш сада када су и њима бодови неопходни. Ми имамо свој план и њега се држимо", рекао је Матић.

Он је оценио да Португалија једноставно нема слабих места и да сваки појединац у националном дресу пружа максимум.

"Сигуран сам да се и Португалија озбиљно бави нама и нашом игром, као што и ми прилазимо опрезно у тај дуел", поручио је Матић.

Репрезентација Србије креће у Лисабон сутра у поподневним сатима, а утакмица против домаћина Португалије на програму је у недељу од 20.45 сати.

На табели I квалификационе групе води Данска са седам бодова испред Португалије са шест, Албаније са четири и Србије и Јерменије са по једним бодом.

Србија је утакмицу против Албаније у Београду добила службеним резултатом, али је истом одлуком УЕФА кажњена одузимањем три бода.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести