Копа Америка 2015: Величанствена Аргентина у финалу (видео)

Фудбалска репрезентација Аргентине пласирала се у финале Копа Америке, пошто је у полуфиналу прегазила Парагвај са 6:1.

Два гола за "гаучосе" постигао је Анхел ди Марија, а по једном су затресли мрежу Маркос Рохо, Хавијер Пасторе, Серхио Агуеро и Гонзало Игуаин.

Прави диригент овог аргентинског фудбалског танга био је Лионел Меси који је маестралним асистенцијама доводио противнике у мат позицију.

Аргентина је са шест голова сада наплатила "цех" за мршав учинак  у досадашњем току турнира.

Изабраници Херарда Мартина повели су после свега 15 минута, када је Меси лопту из слободног  ударца упутио у казнени простор где је Рохо из другог покушаја сместио у мрежу.

Аргентина је удвостручила предност 12 минута касније, када је поново Меси идеално протурио лопту ка Пастореу који је једним ниским пројектилом савладао голмана Хуста Виљара.

Кола Парагваја су нагло кренула низбрдо када су због повреда терен напустили Дерлиз Гонзалес и Роке Санта Круз.

Argentina 6 - 1 Paraguay All Goals and Full... by Sport-Today-2014

Замена Санта Круза, Лукас Барио дао је мало наде Парагвају голом пред сам крај полувремена, али је Аргентина у другом делу утакмице напунила мрежу противника до врха.

Само неколико минута од старта другог полувремена Пасторе је протутњао кроз средину терена и упослио Ди Марију који је ударцем левом ногом сместио лопту у леви угао мреже.

Шест минута касније Меси је просто изломио парагвајску одбрану, поново упосливши Пастореа, цији је ударац Виљар одбранио, али не и "одбитак" који је прихватио Ди Марија.

Он је у 80. минуту упутио центаршут  Агуеру који је био прецизан, да би неколико минута касније шести гол постигао Игуаин.

Аргентина у финалу у суботу игра против домаћина Чилеа, који је у првом полуфиналу савладао Перу са 2:1.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести