Корак ка опстанку

Није добро Војводина почела други део сезоне у Триглав регионалној лиги и са тиме су сагласни и играчи и стручни штаб. Два непланирана кикса закоомпликовала су живот младом саставу Новосађана,

тако да је дуел са Будванима био - бити или не бити. Мучиле су Војводину болести и повреде, али коначно је у комплетном саставу ускочила у базен против црногорског ривала и показала да, и поред младости и несиксуства има, и те како има шта да покаже. Додуше, и Будвани имају млад и перспективан састав, али овога пута Новосађани су били бољи и одлучнији. У прве две деонице водила се доста изједначена борба у базену, мада је Војводина у три наврата водила са по два гола предности. У трећој четвртини заиграли су домаћи много агилније, а три гола одличног Душана Васића као да су развејала све сумње око коначног успеха.

Голман Милан Виторовић је бивао све сигурнији како је утакмица одмицала, а на 3,40 минута пре краја сусрета успео је да одбрани и петерац. Одличним одбранама улио је додатно самопоуздање својим саиграчима.- Био је ово одличан меч. У почетку је то била егал борба у базену, али смо онда ми у наставку појачали ритам и до краја одиграли јако. Важна нам је ова победа,као и гол разлика, јер са Будванима треба да одиграмо и у њиховом базену. Овај тријумф нас је подигао и дао нам крила за борбу за директан опстанак у Триглав регионалној лиги – рекао је Виторовић.

Већ другу утакмицу екипу са клупе водио је помоћни тренер Игор Вукановић, пошто је Марко Орловић болестан.- Драго ми је што су играчи испоштовали све договоре. Није нам лако јер већ две утакмице смо без првог тренера. Срећан сам због важне победе над Будванима. Можда смо смо могли и раније да преломимо утакмицу, али момци су одлично одиграли. Веома нам значи славље после два кикса у претходна два кола. У дуелу са Будванима одлучила је наша већа жеља за победом и дисциплина у игри. Одбрана је била фантастична, као и Милан на голу – казао је Вукановић.

Новосађани у следећем колу дочекују нејаки словеначки Браник и у том дуелу не би требало да имају већих проблема да забележе нову победу. Зато се они већ у мислима спремају за изузетно важну утакмицу у Сплиту против ПОШК-а. Наиме, за једно од прва два места у Лиги за опстанак Војводини су потребне све победе код куће, као и једна на страни.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести