Без Јокића против Грчке и Естоније?

Никола Јокић, најбољи српски кошаркаш, највероватније неће играти у квалификацијама за Мундобаскет у Кини 2019. године. „Орлови” ће се окупити 2. септембра 2018. у Београду и почети припреме за утакмицу са Грчком 13. септембра у Ираклиону и меч са Естонијом 16. септембра у београдској дворани „Александар Николић“.
EPA/JORGE ZAPATA
Фото: EPA/JORGE ZAPATA

Селектор Александар Ђорђевић саопштио је списак кошаркаша на које рачуна у квалификацијама, а међу њима су и сви НБА играчи: Богдан Богдановић, Немања Бјелица, Милош Теодосић, Бобан Марјановић, Никола Јокић.

Међутим, према писањима медија у САД, тачније портала који прате игра Нагетса „Денвер Стифс„, Јокић највероватније неће играти за национални тим. Они наводе да Јокић технички може да игра пошто сезона у НБА не траје и да тренинг кампови крећу тек крајем септембра, међутим ипак је мало вероватно да он и наступи.

Утакмице против Грчке и Естоније играју се недељу или две пре почетка кампова и Нагетси не желе ништа да ризикују, плаше се да ће се Јокић повредити,  а још иастичу да се 0 Србија налази у доброј позицији да се пласира на Мундијал.  

Никола на кампу „Кошаркаш без граница” није желео да прича о игрању овог лета за национални тим. „Стифс” наводи да би Србији доста значило да има Јокића против Грчке, која нема нити један пораз, али је опет мало вероватно да се то и деси.

Јокић је овог лета потписао најуноснији уговор у српском спорту (148 милиона за пет година), са НБА франшизом Денвер Нагетс. НБА сезона креће 16. октобра, а тренинг кампови екипа крећу крајем септембра ове године.

Подсећамо, ових дана су и друге НБА звезде отказале учешће у квалификацијама, па тако у Грчкој нећемо гледати Јаниса Адетокумба, у Италији Данила Галинарија и Марка Белинелија...

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести