Козић: Титула је приоритет

После једне од најуспешнијих сезона у историји клуба у којој су освојили Купа Србије и Куп изазивача и играли финале плеј-офа, пред одбојкашима Војводине НС семе

налази се велики посао јер желе да оду корак даље, барем када је у питању домаће првенство. Воша жели титулу, прву после сезоне 2006/07. и не прихвата ништа мање од највреднијег пехара земљи.

Прилике за то ће и те како бити, а најважније је да црвено-бели ове сезоне неће робовати европским такмичењима и згуснутом распореду јер се мечеви Лиге шампиона играју на сваке две недеље, па ће бити и времена и прилике за пођеднаку борбу на свим фронтовима. Иако је екипа остала без ударног нападачког трија Катић-Станковић-Лубурић, клуб је правовремено реаговао и ангажовао појачања, примаче сервиса Марка Николића, Милоша Вемића и коректоре Петра Премовића и Александра Минића. Зато је шеф стручног штаба Страхиња Козић први пут у својој трећој сезони на клупи рекао да је титула приоритет и да жели најцењенији пехар да врати у већ ионако претрпане витрине.

- Титула је апсолутни приоритет и све ће бити подређено освајању домаћег првенства. Играћемо Лигу шампиона и то је велика ствар за нас јер ће екипа кроз јаке утакмице стицати неопходно искуство и уигравати се како би била најбоља када то буде најпотребније. Срећа је па неће бити много утакмица као што је то било лане, када нас је освајање Купа изазивача удаљило од шампионске титуле – рекао је Козић.

Да ли сте задовољни појачањима?
- Мислим да смо одрадили заиста велики посао у том сегменту. Довели смо појачања на која можемо да се ослонимо, а поред четворице нових, у тиму је остао и Борислав Петровић. Поред тога што су одлични играчи, све новајлије су и веома добри момци и то је било веома битно код њиховог ангажовања јер желимо да, као и прошле сезоне, правимо породични атмосферу која води до успеха. Биће екипа спој младости и искуства и надамо се најбољем у сезони од које много очекујемо, а биће сигурно и доста прилика да млађи играчи добију шансу, да се докажу и да напредују јер су они будућност клуба.

Сматрате да су се шампионске коцкице коначно склопиле?
- Јасно је да се у нашој земљи вреднује једино титула и време је да је освојимо. Имамо све услове, то је добро познато, а погодило се и да се амбиције нових играча поклапају са амбицијама клуба и зато сам оптимиста. Имамо наш систем рада, на почетку је потребно стрпљење, а како време буде одмицало, сигурно је да ћемо бити све бољи. Такав је био случај и у минуле две сезоне, па нећемо одступати од система. Свакако ће наши навијачи играти велику улогу у потенцијалним успесима. Прошле сезоне су нас подржавали и играли смо пред готово пуном великом салом Спенса, па се надам да ће тако бити и ове сезоне јер заједно можемо до испуњења снова.

Да ли ће квалитет наше лиге бити слабији него минуле сезоне?
- Отишло је доста играча у иностранство, али то не мора да значи да ће лига бити слабија. Већина екипа до сада није комплетирала саставе и треба сачекати првенство за прецизнија предвиђања. Сигурно је да ће поново Звезда, Партизан и Нови Пазар имати велике амбиције, али не треба заборавити ни екипе које вребају своју шансу,ту пре свих мислим на Клек. Биће доста изненађења, у то сам уверен, али исто тако очекујем квалитетну одбојку у халама широм Србије - истакао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Страхиња Козић.

Марко Ристић

Физика па уигравање

Војводине је сада на двонедељним припремама у Бугарској.
- Две недеље бићемо и Добруђи где ће главни акценат бити на физичкој спреми јер нам треба добра база за играње на четири фронта. Између осталог, желимо да се екипа упозна и сједини, а то се најбоље уради на припремама овог типа. Планирамо и прве припремне утакмице овде, највероватније с домаћином и екипом румунске Констанце, али то још није сигурно. По повратку у Нови Сад нас очекују мечеви и уигравање па почетак сезоне – рекао је Козић.

Гавранчић уместо Османкача
Припреме Новосађана пропустиће први Козићев помоћник Неyад Османкач због обавеза са сениорксом репрезентацијом Србије, коју у октобру очекује Европско првенство. Османкачево место у току припрема заузеће Синиша Гавранчић тренер јуниорског погона.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести