Креће лов на титулу

Неколико дана после финалног Купа Србије почиње плеј-оф за одбојкаше и борбе за титулу. После 18 одиграних кола у лигашком делу, Војводина НС семе заузела је прво место

и у четвртфиналу ће играти са осмопласираним Спартаком из Љига, који је суперлигашки статус обезбедио у последњем мечу.

Новосађанима је ово ривал по мери и сусрети са Љижанима долазе у правом тренутку, одмах после губитка финала Купа и добро ће им доћи условно речено лакши противник у процесу заборављања поразау финалу Купа. Црвено-бели су до сада са Спартаком играли 22 пута и забележили исто толико победа, па су свакако фаворити у првој рунди доигравања,с тим што ниједан противник није за подцењивање.

- Љиг је један од ретких одбојкашких центара који ради са младим играчима и ослоњен је на своје снаге, зато је неопходна максимална пажња и поштовање противника. Биће то тешки дуели за нашу младу екипу, али сам оптимиста и очекујем победе. Креће лов на титулу и зато је неопходна озбиљност и играње без тактизирања. Долази нам доигравање у специфичном тренутку, мало смо уморни од Купа, помало разочарани јер нисмо искористили шансе које смо имали, али ништа нас неће скренути с нашег пута и умањити наше амбиције. У Купу смо начинили корак више него прошле године и то је само по себи позитивно, а надам се да ће публика доћи да нас подржи, јер се добро видело пре неколико дана у Новом Пазару  колико је амбијент битан за резултат. Ова млада екипа је то заслужила и то ће нам бити подстрек за још бољу игру – рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе НеYад Османкач.

Примач сервиса Давид Мехић један је од главних адута у  игри Новосађана.
- Биће ово наш први меч после Купа на ком смо поражени, али нисмо обесхрабрени и добро знамо колико вредимо и шта можемо. Љиг је изборио плеј-оф у последњем колу и доказао да је вредан опстанка, зато очекујем максималну ангажованост с наше стране, што би требало да нас доведе до пролаза у полуфинале – рекао је Мехић.

Спортски директор Никола Марић је оптимиста пред плеј-оф.
- Играли смо на три фронта, сада је остао само један и очекујем да будемо на нашем нивоу. После много година смо били први после лигашког дела сезоне и тако смо обезбедили меч више на нашем терену у свакој наредној рунди, а показало се ове сезоне да код куће играмо много боље него на страни. Надам се да ће окружење умети то да препозна и да ће нам помоћи у предстојећим изазовима. Видели смо у Новом Пазару шта значи када је локална средина уз клуб, навијачи, максимална подршка свих. Знам да није лако да тако буде и у Новом Саду, али ова екипа је заиста заслужила да буде испраћена у борби за титулу како треба.Наше амбиције су највеће – нагласио је  Марић.

М. Ристић

 

ПРОГРАМ ЧЕТВРТФИНАЛА

Прво коло

НОВИ САД: Војводина НС семе – Спартак (18), НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар – Ниш (18), БЕОГРАД: Црвена звезда – Раднички (18, тв), КРАЉЕВО: Рибница – Јединство (СП) (19)

Друго коло

ЉИГ: Спартак – Војводина НС семе (19. март, 19), СТАРА ПАЗОВА: Јединство – Рибница (19. март, 19), КРАГУЈЕВАЦ: Раднички – Црвена звезда (20. март, 18.30), НИШ: Ниш – Нови Пазар (20. март, 18.30)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести