Крунићева отвара пут ка победи

У великој сали новосадског Спенса у суботу у 13 часова почиње Фед куп сусрет баража за попуну Друге Светске групе између репрезентација Србије и Парагваја. Наш државни тим, после одређене паузе,

поново ће наступити у најјачем саставу, иако првог дана сигурно на терену неће бити Јелена Јанковић, која је још увек на терапијама после турнира у Мајамију. Она је пријављена само за дуел парова у недељу, а селекторка Татјана Јечменица-Јевтић на жребу у Градској кући у Новом Саду одредила је да првог дана боје Србије бране Александра Крунић и Ана Ивановић. За партнерку Јанковићевој у дублу одлучила је да шансу пружи најмлађој чланици екипе Ивани Јоровић.

Селектор Паргваја Рамон Делгадо номиновао је за све мечеве  Веронику Сепеде Роиг и Монсерат Гонзалес, али је и њему самом јасно да је Србија апсолутни фаворит за победу и да би права спортска сензација била уколико гошће изненаде током предстојећег викенда у Спенсу.

Потом се прешло на сам чин жребања, којим је руководила главни судија, Италијанка Марија Кристина Барбарано. Одређено је да ће сусрет отворити, данас од 13 часова, Александра Крунић и најбоља Парагвајка Вероника Сепеде Роиг, док ће после тога на терен изаћи најбоља српска играчица Ана Ивановић и Монсерат Гонзалес. У недељу, од 13 часова, прво ће снаге одмерити Ивановићева и Сепеде Роиг, док ће у последњем сингл сусрету играти Крунићева и Гонзалес. Коначно, последњи на програму је дуел парова, у којем ће играти Јанковићева и Јоровићева против Сепеде Роиг и Гонзалес, с тим да су у недељу могуће и промене у синглу.

- Ништа неочекивано није се догодило на жребу и очекивали смо ове ривалке у селекцији Парагваја - рекла је Јечменица-Јевтић. - Драго ми је што се овај сусрет игра у Новом Саду из којег сам и ја и надам се да ћемо пред пуним трибинама Спенса стићи до победе. Јелена Јаковић је почела да тренира, али је још увек на терапијама и није потпуно спремна, па сам одлучила да, уз Ану Ивановић, наступи и Александра Крунић. Рачунам, ипак, на Јелену и могуће је да се она појави у синглу у недељу, све зависи од тога како се буде осећала.

Јанковићева је саслушала селекторку и додала:

- Боље је да на терен изађе играчица која је 100 посто здрава, а ја се надам да ћу другог дана бити способна да заиграм и у синглу.

Александра Крунић, једна од јунакиња наше репрезентације из Будимпеште, рекла је пред меч са Сепеде Роиг следеће:

- Нисам још размишљала о тактици за овај дуел, али знам да ми је циљ да пружим све од себе и да уживам на терену. Подлога је спора, знам да ривалка воли да јако удара лоптицу, а ја ћу се потрудити да неутралишем то њено оружје и освојим први поен за наш тим.

Шеста играчица света Ана Ивановић кратко додала:

- Боље је када играте први меч, јер знате тачно време када он почиње и спремате се тако за њега. Не познајем ривалку и не знам шта могу од ње да очекујем, али ћу се потрудити да пружим максимум и донесем поен Србији – поручила је Ана.

А. Предојевић

Фото: Ф. Бакић

 

Награда „Срце” Парагвајки Роиг

Међународна тениска федерација установила је награду “Срце” намењену играчицама које су показале ванредну храброст и упорност на терену. Ове године пет тенисерки постале су добитнице овог трофеја. Међу њима је и Парагвајка Вероника Сепеде Роиг, којој је јуче уручен чек на 1.000 долара, који ће уручити хуманитарној организацији по властитом избору.

 

 

Градоначелникова добродошлица

На церемонији жреба играчицама Србије и Парагваја, као и бројним гостима и новинарима, обратио се градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

- Свима вам желим добродошлицу, велика је част бити на челу града који је домаћин овако великим спортисткињама. Нови Сад је град шампиона и добрих људи и надам се да ћете током наредних дана имати прилику да се и сами у то уверите. Надам се да ће Србија доказати изузетан квалитет и победити у овом сусрету – рекао је Вучевић.

Присутне је, испред генералног спонзора Фед и

Дејвис купа БНП Париба, поздравила и представница Финдоместик банке у Новом Саду Светлана Лукић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести