КСС осудио одлуку компаније Ер Србија

Кошаркашки савез Србије (КСС) најоштрије је осудио одлуку националног авио превозника Ер Србије да не одобри захтев да се државна репрезентација ослободи плаћања вишка пртљага

на лету до Берлина.
КСС је саопштио да је у захтеву Ер Србији наведено да експедиција државног тима има много спортске и медицинске опреме и да је замолио да се то не плаћа, али да је тај захтев одбијен "у једној реченици".

"Нисмо се бунили када је менаџмент Ер Србије прекинуо дугогодишњу праксу да национална авио компанија буде кроз компензацију спонзор кошаркашких репрезентација. Нисмо се бунили ни прошле године, када смо после освајања сребра на светском првенству два сата седели на аеродрому у Мадриду и гледали у паркиран авион Ер Србије у који нас нису пуштали и поред тога што га је по кошаркаше послала Влада Републике Србије која је преузела плаћање трошкова на себе. У авион смо пуштени тек кад смо са рачуна Савеза уплатили новац који нам је касније Влада рефундирала. Све смо разумели, али да нам национална авио компанија не може помоћи чак ни тиме да нас ослободи плаћања вишка пртљага, то заиста не можемо да разумемо и најоштрије осуђујемо", наводи се у саопштењу КСС.

Српски кошаркаши у четвртак ујутро крећу у Берлин, где ће играти прву фазу првенства Европе, којег ове године заједнички организују Француска, Немачка, Хрватска и Летонија.
На старту шампионата Србија у оквиру Б групе игра против Шпаније у суботу од 18 сати.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести