Куп Србије: Колубара озбиљан ривал

У згуснутом ритму одигравања утакмица, пред фудбалерима Војводине је дуел шеснаестине финала Купа Србије у Лазаревцу. У црвено-белом табору, упркос здравственим проблемима које имају,

верују у добру игру против Колубаре и пласман у наредну рунду овог такмичења. Лазаревчани се тренутно налазе у доњем делу табеле Прве лиге, заузимају тек 14. место, али в.д. шефа стручног штаба Горан Шаула истакао је да тај пласман не одговара квалитету Колубаре и да његову екипу сигурно не очекује лаган посао.

- Милан Косановић и ја гледали смо дуел између Колубаре и Слободе из Ужица, који је наш ривал решио у своју корист – рекао је Шаула. – Екипа из Лазаревца зна и жели да игра добар фудбал и свесни смо да ће нас дочекати веома озбиљан ривал. С друге стране, морамо да размишљамо и о серији у којој се налазимо, односно о великом броју утакмица, тако да ћемо покушати да искористимо све играчке ресурсе којима располажемо. Сигурно је да ћемо саставити квалитетан тим, који ће одиграти добру утакмицу. У Лазаревцу нас очекује одличан терен, лепа атмосфера и добар домаћин, а наш циљ се зна- ићи ћемо на победу.

Осврнуо се Шаула и на проблеме с којима се суочава ових дана, а који ће изнудити и неке промене у саставу.
- Од раније је, као што се зна, одсутан искусни Нино Пекарић, а сада му се, због повреде леђа, придружио и Миљан Мрдаковић, који је улазио у игру у прошлом првенственом колу када смо играли с Вождовцем – објаснио је Шаула.- За дашањи сусрет планирали смо да место у тиму заузме и Данило Секулић, али се он разболео и има повишену температуру и неће моћи да игра. Повређен је и голман Кордић, а Јовица Василић је почео да тренира и верујем да ћемо на њега моћи да рачунамо за следећи првенствени дуел, који у недељу играмо у Београду са Чукаричким.

Голман Никола Перић веома добро је чувао мрежу у утакмици с Вождовцем, а биће на голу и против Колубаре.
- Очекује нас много тешка утакмица. Колубара има искусну екипу која ће, уз то, бити изузетно мотивисана да покуша да нас савлада – истакао је Перић. – Ипак, ми смо Војводина и бићемо тим који се на терену пита о развоју догађаја. Верујем да ћемо показати квалитет и да ћемо остварити жељу с којом ћемо ући у утакмицу, а то је наша победа и пролазак у осмину финала купа.

Колубара и Војводина никада се до сада нису сусретали у званичним утакмицама, иако је реч о клубовима који су основани веома давно. Лазаревачки је заживео 1919. године, док су Новосађани пет година старији. После серије лоших издања и резултата, црвено-бели желе да докажу да је криза иза њих, а најбољи пут да то учине јесу победе. Улога фаворита у данашњој утакмици припада управо њима, али не сме да им се догоди да се опусте, јер је Куп такмичење у којем су изненађења честа и то капитен Мирко Иванић и његови саиграчи морају да имају на уму.

A. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести