Куп Србије: Звезда и Партизан сигурни, Воша прошла после пенала

Фудбалери Црвене звезде и Партизана пласирали су се данас у осмину финала Купа Србије, након што су тек у наставку сломили отпор прволигаша Бачке (3:1) и Синђелића (2:0).

Фудбалери Црвене звезде и Партизана пласирали су се данас у осмину финала Купа Србије, након што су тек у наставку сломили отпор прволигаша Бачке (3:1) и Синђелића (2:0).

Звезда је пред више од 5.000 гледалаца у Бачкој Паланци, против лидера Прве лиге,  дошла до 13. узастопне победе "преокретом", пре свега захваљујући сјајном Александру Катаију, који је уз два поготка имао и једну пречку. Уједно, голман црвено-белих Дамир Кахриман у 93. минуту одбранио је пенал капитену домаћих и некадашњем репрезентативцу Весељку Тривуновићу.

Партизан је на стадиону у улици Војислава Илића, уз мање проблеме у првих 45 минута, до тријумфа против Синђелића дошао са два поготка младог репрезентативца Ивана Шапоњића.

Бранилац трофеја Чукарички је на Космету, у Зубином потоку, савладао домаћу Мокру Гору 2:1. Јавор је славио у Новом Пазару 2:0, а Јагодина у Новом Саду против Пролетера 1:0.

Војводина је, након 0:0 против Колубаре у Лазаревцу, прошла тек после извођења пенала.

Пласман међу 16 најбољих изборили су БСК из Борче победом против Младости из Лучана 3:1, затим Инђија, која је била боља од Рада 1:0, Спартак је истим резултатом славио у Земуну, док је Раднички из Ниша победио у Лозници 2:1.

Напредак је био бољи од Моравца 3:0.

Резултати и стрелци шеснаестине финала Купа Србије:

Мокра Гора - Чукарички 1:2 (Ђорђевић 66 - Јанковић 25, Павловић 40)
Бачка - Црвена звезда 1:3 (Ццековић 28 - Катаи 43, 78, Ибањез 61)
Синђелић - Партизан 0:2 (Шапоњић 48, 69. пенал)
БСК Борча - Младост Лучани 3:1 (Гордић 52, Бујишић 60, Јанковић 90 - Лазевски 82)
Нови Пазар - Јавор 0:2 (Мартушевић 30, Јосовић 86)
Земун - Спартак 0:1 (Ђокић 87. аутогол)
Пролетер - Јагодина 0:1 (Савковић 55)
Моравац - Напредак 0:3 (Лемајић 1, 23, Ивеља 87)
Лозница - Радницки Ниш 1:2 (Божић 37. пенал - Пејчић 5, Мркић 14)
Инђија - Рад 1:0 (Томановић 14. пенал)
Колубара - Војводина 0:0 - 4:5 пеналима
Слога (ПМ) - Вождовац 0:0 - 1:4 пеналима
Бежанија - Радницки Крагујевац 0:0 - 6:5 пеналима
Радник - Доњи Срем 0:0 - 3:4 пеналима.

Од 17 сати играју Металац - ОФК Београд.

Мечеви осмине финала играју се 2. децембра, а финале је на програму 11. маја 2016. године.

Божовић: Нисмо очекивали да ће бити овако тешко
Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић, након тријумфа против Бачке (3:1) и пласмана у осмину финала Купа Србије рекао је да је његова екипа дозволила ривалу много шанси, али заслужено стигли до победе и пролаза даље.

"У сваком случају мислим да је екипа Бачке показала да није случајно на првом месту у Првој лиги. Показала је да има квалитет и нисмо оцекивали да ће бити овако тешко. Мислим да је ипак одлучио квалитет. Бачка је направила много шанси и намучили смо се без разлога", рекао је Божовић за телевизију Арена спорт.

Тренер Бачке Спасоје Јелачић честитао је Црвеној звезди на победи и проласку у осмину финала Купа Србије.

"Пре свега честитам Звезди на победи и проласку даље. Показали смо да смо на добром путу и мислим да смо се приказали у добром свету. Још једном честитке Звезди на победи", додао је тренер Бачке.

Друловић: Лоше прво полувреме; Мирковић: Добар отпор
Тренер фудбалера Партизана Љубинко Друловић рекао је да је задовољан победом над Синђелићем (2:0) и пласманом у осмину финала Купа Србије.

"Оно чиме нисам задовољан је игра у првом полувремену, али смо у наставку били бољи у свим сегментима и заслужено славили против талентоване екипе. Овај меч послужио је да вратим у ритам опорављене Абубакара и Балажица и младима пружим шансу", рекао је Друловић псоле меча.

Новинари су питали Друловића да прокоментарише повике навијача Партизана да нема предаје у борби за титулу, упркос великој предности Црвене звезде.

"У души смо победници, ако неко воли да побеђује, то сам онда ја. Морамо доста ствари да поправимо, али имамо доста повређених играча", рекао је Друловић и поручио да му је много драго што је Иван Шапоњић дао два гола.

Капитен црно-белих Стефан Бабовић рекао да победа много значи како би се екипа извукла из резултатске кризе.

"Нисмо одиграли добро у првом полувремену, у Лучанима смо играли добро и испустили победу, а данас је било обрнуто. Овај тријумф нам је добродошао како би се издигли из тренутне ситуације", рекао је Бабовић.

Тренер Синђелића и бивши фудбалер Партизана Зоран Мирковић истакао је да се његов тим није обрукао против знатно јачег ривала.

"Добро смо парирали, поготово у првом полувремену, показали смо да можемо да се носимо са свима, али мораћемо још да радимо. Партизану бих пожелео успехе у наставку сезоне", рекао је Мирковић.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести