Квалитет и традиција уз Вошу

Фудбалери Војводине на “Карађорђу” дочекују ужичку Слободу Поинт, у оквиру осмине финала Купа Србије, са пуно самопоуздања у властите квалитете, па је тренер Зоран Марић одлучио да одмори неколико стандардних првотимаца.

- Куп је специфично такмичење, где су изненађења релативно честа. Ипак, сигуран сам да имамо довољно памети, знања  и квалитета да, уз одговарајући труд који треба да уложимо, добијемо данашњу утакмицу. Такође, битно је да се данас концентришемо и размишљамо искључиво о Слободи, а не да играчи мисле на утакмицу са Партизаном, коју играмо у недељу. Можда је конрадикторно са оним што сам рекао, али одлучио сам да на овом мечу са Слободом одморим неке играче, како би равномерно распоредио оптерећење на неколицину првотимаца. За утакмицу са Слободом неће конкурисати пар централних бекова – Срђан Бабић и Нино Пекарић. Бабић је на претходном мечу са Вождовцем зарадио лакшу повреду и преморен је, а желим да одморим и Пекарића. Ако утакмица крене жељеним током, сасвим је могуће да ћемо одморити још неке играча. Сем поменутог штоперског пара, сви остали су у конкуренцији за сусрет са Слободом – рекао је Марић.

Један од момака који се озбиљно намеће и конкурише за прву поставу на данашњој утакмици је и осамнаестогодишњи Лука Луковић, који је у сусрету с Вождовцем постигао први гол у дресу Војводине у неком званичном мечу. Погодио је за 3:0 сјајним волеј ударцем.

 - Сматрам да нам неће бити лако да забележимо победу, али ћемо свакако дати све од себе да је остваримо. Желимо да наставимо низ и против Слободе и пласирамо се у четвртфинале Купа – рекао је Луковић.

Војводина је дуелу против Слободе апсолутни фаворит. Ужичани су лане испали из елитног домаћег такмичења, а у Првој лиги Србије тренутно заузимају 13. - ту позицију, забележивши до сада по три победе и ремија, уз пет пораза. И досадашњи сусрети ова два тима протекли су у знаку новосадских црвено – белих. Војводина и Слобода састали су се до сада 14 пута у свим такмичењима, а Војводина је забележила девет победа, једном су славили Ужичани, а четири меча су завршена без победника, уз гол разлику 23:12 у корист Војводине. Данашњи ривали играли су до сада четири пута у Купу и сваки пут је Војводина побеђивала.

Радио-телевизија Војводине преносиће утакмицу од 18 часова, а коментатор ће бити Лазо Бакмаз.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести