Лалатовић: Бранићемо се само ако нас Звезда натера на то

Тренер фудбалера Војводине Ненад Лалатовић изјавио је данас да је Црвена звезда благи фаворит у дербију 10. кола Суперлиге, упркос томе што Новосађани стижу у Београд као лидери.

"За овај меч није потребна нека специјална припрема. То је дерби кола, у којем се састају први и други. О Црвеној звезди нема потребе да трошим речи, то је наш највећи клуб, али исто тако, велики клуб смо и ми. Имају сјајан тим, са сјајним играчима и сјајним тренером Божовићем", рекао је Лалатовић на конференцији за медије у Новом Саду.

Према његовим речима, Звезда је благи фаворит, пре свега због домаћег терена.

"Играју на Маракани, пред својом публиком, па иако смо ми први, због домаћег терена су они благи фаворити. Међутим, наш циљ се зна, идемо да се надигравамо са њима и одиграмо што боље, односно да се у Нови Сад вратимо непоражени. На тај начин бисмо остали на првој позицији, што би за нас било сјајно".

Лалатовић не крије да Звезда има посебно место у његовом срцу, ту је стасао као играч, био капитен, освојио четири трофеја, радио и као тренер, па би му топао дочек од навијача, који се очекује, изузетно пријао.

"Ако би се тако нешто десило, сигурно би ми пријало, иако не размишљам о томе. Размишљам само о утакмици и томе како да Војводина одигра што боље".

Према његовим речима Војводина сигурно неће играти "бункер", осим уколико их Звезда не натера на то.

"Повући ћемо се само уколико Црвена звезда буде толико добра, па нас на то буде приморала. Звезда игра на свом терену и има много већи притисак за освајање првог места. Ако погледамо 20 година уназад, на првом месту су се смењивали само Звезда и Партизан, тако да ми немамо притисак какав имају они. С друге стране, желимо да останемо на првом месту што је дуже могуће. Ако неким случајем, не дај Боже, будемо други, за нас то неће бити смак света, али за њих хоће", закључио је Лалатовић.

Дерби 10. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Војводине игра се у недељу од 19 сати на стадиону Рајко Митић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести