Лампонеу „Дневников” трофеј

Екипа ФЖ Лампоне Меридијан Флајинг Дачмен одбранила је титулу освојену прошле године на “Дневниковом” турниру. Након велике борбе, а после бољег извођења седмераца,

Лампоне Меридиан – Пет пријатеља 5:4 (1:1, 0:0)

 играчи Лампонеа су у финалу савладали одличну екипу Пет пријатеља из Темерина и подигли велики пехар 54. турнира нашег листа. Након 30 минута резултат је био 1:1, а победник је добијен тек после пет серија пенала, па је укупан резултат био 5:4 за Лампоне.

Почело је тврдо и борбено с обе стране, а прва озбиљнија шанса виђена је када је Михајло Козомора лепо шутирао из окрета, за мало крај гола. Пред крај првог полувремена, Зукић је одлично шутирао петом, али је добро одбранио Алекса Антонић. У буквално последњим секундама првог дела Лазар Летић је упутио праву бомбу са готово пола терена, Антонић је опет био на месту. Генерално, у првих 15 минута, које је завршео без голова,  екипа Лампонеа је имала више лопту у свом поседу, али су Пет пријатеља били опаснији по гол ривала.

У наставку је од старта све прштало. Пет пријатеља су преузели иницијативу и притискали противника, али је Лампоне дошао до вођства у шестом минуту наствака. Лопту је искоса са десне стране примио  Веселин Губеринић, и мада то није била изгледна позиција, мајсторски је погодио супротне рашље гола Немање Јоргића за 1:0. Недуго после тога, Пет пријатеља су имали велику шансу, када је после добре контре Миљановић додао лопту Зорану Зукићу, овај је добро шутирао, али је фантастичан био најбољи голман турнира Антонић.

Поменути чувар мреже је још неколико пута заблистао, а онда су ушло у финиш препун узбуђења. Након трећег корнера, 55 секунди пре краја, Темеринци су имали седмерац, али је Никола Томић шутирао преко гола. Одмах затим Лампоне је направио и пети фаул, те је екипа Пет пријатеља добила нову прилику за изједначење, овога пута са девет метара.  Сигуран извођач је био Јован Блажић и меч је завршен нерешено – 1:1.

Приступило се извођењу пенала.  Након прве серије Пет пријатеља су имали предност, у другој су оба извођача била сигурна, у трећој је Челин постигао гол за Лампоне, а Томић је погодио пречку, пропустивши да донесе славље свом тиму. У наставку Вуковић и Миљановић су били сигурни, као и Губеринић из Лампонеа у 5. серији, да би Козомора из екипе Пет пријатеља погодио пречку.
То је био знак за велико славље екипе и навијача Лампонеа.

Малинић: Нијансе су одлучиле

Вође екипе Лампоне Жељко Малинић био је пресрећан нанон победе свог тима.
- Пресрећан сам, заиста! Ово нам је трећи пут да побеђујемо на “Дневниковом” турниру, не знам да ли је то икоме пошло за руком. Честитам екипи Пет пријатеља на одличној игри и коректном понашању, лако су могли и они да трујумфују. Једноставно, нијансе и срећа су одлучили – рекао је Малинић.

Бели двори трећи

Треће место у сениорској конкуренцији освојила је екипа Бели двори Макс бет, победивши тим Јуниори Ш са 4:1. Ово је била изузетно коректна утакмица обе екипе, а неколико оштријих стартова били су више у жару борбе, него последица грубе игре. Бели двори су повели голом Дејана Милићевића са пенала, на 2:0 је повисио Зоран Ракић, а још убедљивијих 3:0, резултат с којим се отишло на одмор, дело је Милана Чичића. Почетком другог дела, наду Јуниорима донео је Станко Клаић са пенала, а коначан резултат поставио је својим другим голом Милићевић.
 

Извештачи: Г. Ковач, Ј. Галић,  Д. Кнежић и М Ристић
Фото: С. Шушњевић и Д. Иванић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести