ЛЕ: Нападачи Партизана у првом плану

Фудбалере Партизана сутра очекује можда и најважнија утакмица у сезони. Црно-бели у оквиру групне фазе Лиге Европе гостују АЗ Алкмару и у случају победе широм би отворили врата наредне рунде.
marko-jevtovic-partizan-az/Fonet
Фото: FoNet

Холанђани су до сада најмање показали у групи Л па се црно - бели надају да би ривал могао да има слаб дан. Али, нашем шампиону никако не иде на руку  податак да су фудбалери АЗ-а знатно поправили резултате у домаћем шампионату и да растерећени дочекују европски дуел. У 13. колу холандске лиге савладали су на свом терену Херенвен са 3:1 и попели се на девету позицију прволигашке табеле, са само два бода заостатка од места које води у плеј-оф. Холанђани су играли у препознатљивој 4-3-3 формацији, а оно што је за посебан опрез је одлична игра шпиц тандема Хамдуи-Јансен који је постигао све голове. Разлог за бригу је и то што се одбрана црно-белих ове сезоне показала доста порозном.

- Гледали смо последњу утакмицу Алкмара и уверили се колико могу да буду опасни. Нису они били много бољи од Херенвена, али су имали готово максималну реализацију. Направили су пет-шест одличних прилика и искористили три. Бриљирао је Јансен који је поред два гола имао и асистенцију. Још једном је потврдио да је врло опасан играч и зато морамо да му посветимо посебну пажњу. Такође, крилне позиције Холанђана морамо добро затворити, посебно њихову леву страну на којој су Брежанчић и Јаханбакш. Њих двојица се одлично допуњују, брзи су, врло незгодан тандем. Пренели смо играчима те устиске и верујем да ће их они усвојити – рекао је тренер Љубинко Друловић.

Шансу за своју екипу стратег црно-белих види у лошијој дефанзиви ривала.
- Примају доста голова, то је тренд који траје од почетка првенства. Тешко се сналазе против екипа које их притисну и ту је наша шанса. Са опорављеним Андријом Живковићем имамо разлога за наду. Брзом изменом пасова и пресингом на целом терену морамо се наметнути противнику и не дозолити му да се разигра. Само у том случају можемо до победе.

Као штопер на терен ће вероватно од првог минута Иван Бандаловски.
- Наслућује се да бисмо у њему могли да добијемо решење за ту позицију. Он има више одбрамбене карактеристике него офанзивне па је логично да игра централног а не бочног бека. Против Новог Пазара је оставио сјајан утисак и близу сам да га од првог трентка пошаљем на терен у Алкмару.

Друловића радује све боља игра Вулићевића и Субића.
- Они могу бити играчи одлуке у Холандији. Уколико се на прави начин упаре са крилним играчима верујем да ћемо бити близу победе. Све су бољи у офанзиви и надам се још једној њиховој доброј партији. Тренер сматра да ће меч у Алкмару добити екипа која буде присебнија у гол шансама.

- Ради се о две врло офанзивне екипе које више пажње посвећују нападу него одбрани. Верујем да ми имамо боље појединце у том сегменту и да можемо до трјумфа. Уколико будемо расположени као против Новог Пазара верујем да можемо до врло важна три бода – најавио је Љубинко Друловић.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести