ЛЕ: Победа доноси пролећне радости

У првом колу овогодишње групне фазе Лиге Европе Партизан је у Београду надиграо холандски АЗ и заслужено славио са 3:2. Могу ли црно-бели тај успех да понове и у Алкмару?

Мораће уколико желе да се пласирају у наредну рунду овог такмичења.

Наш шампион је пред великом шансом да после дужег времена пролеће дочека у Европи. Црно-бели су већ остварили две велике победе и потребна им је само још једна, уколико наравно не доживе катастрофу против Аугзбурга, који најпре мора да савлада Атлетик Билбао. Изабраници Љубинка Друловића у првенству су савладали Нови Пазар са 3:0 и са неком новом енергијом дочекују вечерашњи дуел. Надају се у редовима српског шампиона да је то повратак на победничку стазу, са које су скренули после неколико кола у Супер лиги.

Капитен Саша Илић добиће сигурно своју прилику од почетка. Он сматра да Партизан има квалитет да победи великог ривала.

- Обе екипе су се пренуле после кризе резултата па треба очекивати одличну утакмицу. Мотиви су различити, али сигурно да и ми и АЗ желимо да победимо. Респектујемо ривала, представника Холандије, али верујемо да је време да једна генерација Партизанових играча оствари пролеће у Европи. Разлог оптимизму су партије које смо пружали на почетку сезоне, када смо били на прагу да се пласирамо у Лигу шампиона. Имамо одличну екипу, појединце који једним потезом могу решити меч. Уколико одиграмо на свом нивоу можемо до велике победе – каже Илић.

Легенда црно-белих прихвата чињеницу да ће много тога зависити и од његове партије.

- Спреман сам, после неугодне повреде кадар сам да одиграм две утакмице у низу. Сада ми је преко потребна луцидност која ме је, да не будем скроман, красила у већем делу каријере. Даћу све од себе да екипа прегрми тешко гостовање. Видим да су и остали расположени и то ми улива додатни оптимизам.

Велико оволетошње појачање Валери Божинов везао је две добре партије у првенству и очекује се да и он буде једна од узданица тима.

- Тренер Љубинко Друловић ме је препородио, уверио у квалитете које поседујем и сада ми је много лакше да играм. И остали се понашају другачије, у служби су екипе и то се све више види на терену. Партизан има одличан тим, уверен сам квалитетнији од новог ривала и може до велике победе. Потребно је само бити рационалан, не трчати у празно и вешто користити своје прилике, а преко једног Андрије Живковића то је могуће – верује Божинов.

Бугарин је уверен да ће бити голова у Холандији.

- Биће ово утакмица за сладокусце, између две изразито офанзивне екипе. АЗ ће сигурно имати својих прилика, квалитетан је то састав, али мишљења сам да ћемо ми имати коју више. Уколико их искористимо, ето нама пролећа у Европи – оптимиста је некада расни голгетер.

Утакмица у Алкмару почиње у 19 часова, а  правду ће делити Аустријанац Харалд Лехнер.

И. Лазаревић

Група Л

Атлетик Бил.

4

3

0

1

11:4

9

Аугзбург

4

2

0

2

7:7

6

Партизан

4

2

0

2

7:10

6

АЗ Алкмар

4

1

0

3

5:9

3

У четвртак играју: АЗ Алкмар – Партизан, Аугзбург – Атлетик Билбао

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести