ЛЕ: Велика победа црно-белих

Победом у Алкмару против АЗ-а фудбалери Партизана о свом проласку у наредну рунду Лиге Европе одлучиваће против немачког Аусбурга, на свом терену за три недеље. Због бољег међусобног скора нашем представнику биће довољан и реми за велики успех.

АЗ Алкмар - Партизан 1:2 (0:0)

АЛКМАР: Стадион АЗ-а, гледалаца 17.000, судија: Лехнер (Аустрија), стрелци: Соуза у 48. за АЗ Алкмар, Оумару у 65. и Живковић у 90. минуту за Партизан. Жути картони: Бандаловски, Живковић (Партизан), Лукасен (АЗ Алкмар).

АЗ АЛКМАР: Кутињо 6, Јохансон 6, Гувелув 6, Брежанчић 6, Лукасен 6, Ортиз 7, Ван Оверен 7 (Станковић 6), Хенриксен 6, Соуза 7, Јаханбакш 6 (Мирен 6), Јансен 6.

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Бандаловски 6, Вулићевић 6, Ћирковић 6, Субић 7, Брашанац 6, Бабовић 7 (Илић 6), Нинковић 7 (Божинов), Живковић 7 (Грбић), Јевтовић 6, Оумару 8.

Од самог почетка утакмице Холанђани су се представили као опаснији тим. Нападали су најчешће по боковима, у неколико наврата стварали добре прилике, али нису имали завршни ударац. Неколико њихових опасних напада правовременим истрчавањем зауставио је Кљајић. Партизан је с друге стране у нападу деловао безопасно, а у одбрани се често панично бранио, што је иначе већ више месеци карактеристика дефанзивних играча црно-белих. Своју прву прилику наш шампион је имао тек у 34. минуту. Оумару се нашао сам на десетак метара од гола Холанђана, али је непрецизним пасом ка Нинковићу упропастио ову шансу. Само два минута касније црно-бели су поново били у прилици, али су поново били непрецизни. У овом периоду игре Партизан је преузео иницијативу, у 41. минуту имао је још једну прилику, али је Бабовић шутирао преко гола. Ускоро је у прилици био и Оумару, али му је лопта за длаку измакла.

И у другом полувремену црно-бели су наставили да нападају. А онда се догодило оно што се Партизану у последње време често догађа. Из једног наизглед необећавајућег напада домаћини су постигли гол. Млака реакција Партизанове одбране омогућила је Соузи да се намести и прецизним ударцем са петнаестак метара савлада Кљајића. Присиљен да напада наш шампион је проредио одбрамбене редове што су Холанђани користили и у више наврата опасно угрожавали гол црно-белих. А онда, у 65. минуту хладан туш за домаћине, идеалан центаршут Нинковића Оумару је прецизним ударцем главом претворио у гол. После тог поготка ређале су се добре шансе на обе стране. Имали су и домаћи играчи неколико, али је најбоља стопостотна била она коју је имао Нинковић у 68. минуту, чији је лоб ударац прошао поред стативе. Имао је добру прилику и Оумару у 79. минуту, но и он је шутирао поред гола. Истине ради, ређале су се опасне ситуације и пред голом црно-белих. Погодак је висио на ваздуху на обе стране. И на нашу срећу, затресла се мрежа Холанђана. Оумару је сјајно проиграо Живковића коме није било тешко да са неколико метара затресе мрежу домаћина.

На крају, када се све узме у обзир, црно-бели су заслужено извојевали победу. Осим у првих пола сата остатак утакмице Партизан је био зрелији и опаснији тим.

И. Лазаревић

АЗ - Партизан 1:2
Аугсбург - Билбао 2:3 

1.Билбао

5

4

0

1

14:6

12 

2.Партизан

5

3

0

2

9:11

3.Аугсбург

5

2

0

3

9:10

4.Алкмар

5

1

0

4

6:11

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести