ЛЕ: Воша верује у спортско чудо

Дошао је дан када ћемо сазнати да ли фудбалери Војводине имају знања и снаге да направе чудо и надокнаде минус од три гола, којим су их задужили играчи Викторије у првој утакмици плеј-офа

за пласман у групну фазу Лиге Европе. У Плзењу је домаћин славио резултатом 3:0 и заиста је тешко поверовати да црвено-бели могу на „Карађорђу“ то да стигну, али... На сваком кораку у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ ових дана, попут неког рефрена, одзвања реченица: „Тешко је поверовати, али фудбал је то“, откривајући тињање (не)прикривене наде да танушна шанса Новосађана није ствар само пуког сањарења. Чеси имају огромну предност, имају и искуство стицано током година играња у Лиги Европе и Лиги шампиона, а Војводина уз себе има „само“ велику жељу и веру да може да уради и немогуће. Имаће, дакако, црвено-бели и помоћ са, верујемо, испуњених трибина, а у коликој мери ће све то реално бити довољно да се  неутралише тих огромних 0:3, остаје да видимо током 90 минута битке на травњаку новосадског стадиона.

- По мени, Чеси су нас понизили у првој утакмици – рекао је по завршетку сусрета на Досан арени у Плзењу нападач Војводине Огњен Ожеговић. – Не преостаје нам ништа друго него да, фудбалским речником речено, „пребијемо“ противнике, баш као што су они то учинили са нама у првој утакмици и да покушамо да им се реванширамо. Пробаћемо да пронађемо инат у себи да достигнемо велику предност ривала и уложићемо све што можемо да тако и буде.

Недељу дана после сусрета у Чешкој, поново смо позвали Ожеговића, подсетивши га на изјаву из Плзења. Замолили смо га да нам каже да ли се било шта променило у његовим размишљањима.

- Не, апсолутно није – без размишљања је одговорио голгетер црвено-белих. – Верујемо да није немогућ задатак који се налази вечерас пред нама, јер да није тако, не бисмо ни морали да играмо реванш. Пред нама је нови сусрет и до последњег минута ћемо у њему настојати да достигнемо предност ривала. Играћемо, то не треба посебно ни наглашавати, нападачки, са жељом да што пре постигнемо гол, а онда ћемо да видимо...

Ипак, у тиму неће бити Александра Станисављевића, који мора да паузира због акумулираних жутих картона. Он је веома битан за игру у нападу.

- Свакако да је то велики хендикеп за нас, али сам убеђен да имамо добру клупу и адекватне замене за Ацу. Понављам, важно је да сваки од нас пружи максимум, да уложимо све од себе и само у том случају можемо да створимо шансу за остварење циља.

Значи, мислите да није немогуће да Војводина направи фудбалско чудо?
- Оптимиста сам и показаћемо вечерас колико смо спремни да надиграмо тим Викторије и направимо оно што сада изгледа као јако далек сан. Свестан сам да навијачи од мене и мојих саиграча очекују голове, могу да обећам једино то да ћемо покушати да учинимо немогуће и пласирамо се у групу у Лиги Европе.

Фудбалери Викторије јуче су допутовали у Нови Сад. Атмосфера међу чешким играчима је добра, уосталом уз њих је и огромна предност из првог дуела, а голман тима из Плзења Матуш Козачик је изјавио за званични сајт Викторије следеће:

- Чека нас изазовна утакмица у Новом Саду. Очекујемо бурну атмосферу на стадиону и свесни смо да ће Војводина играти другачије него у првом сусрету. Ми смо тада одиграли добру утакмицу и искористили своје шансе, а истовремено ривалу нисмо допустили да нас угрози. Сада ће Новосађани желети да покажу снагу и сигурно је да још увек није ништа завршено. Уколико бисмо брзо постигли гол, то би нам пуно помогло и опустило нас. Имамо пред собом циљ да се пласирамо у групу у Лиги Европе, на добром смо путу и радује ме то што код свих саиграча видим огромну жељу и одлучност, који су неопходни пред велике утакмице.

Синоћ су гости одрадили тренинг на стадиону „Карађорђе“ и упознали се с условима који ће их чекати у вечерашњем сусрету. Истовремено, Војводина је тренирала у ФЦ „Вујадин Бошков“ и њен шеф струке Златомир Загорчић, заједно са сарадницима и играчима, заокружио је тактичке замисли уз помоћ којих верује да је немогуће – могуће. Чеси су показали да су одлична екипа, тим који има квалитет и за Лигу шампиона, али српски представник нема намеру да се преда, чврсто верујући да, уз помоћ навијача, може да оствари подвиг. Само по себи, то најављује добру утакмицу у којој ће највише, сигурни смо, профитирати љубитељи фудбала.

Дуел Војводина – Викторија почиње у 20.30 часова, а из новосадског клуба позивају гледаоце да на време дођу на стадион „Карађорђе“, како се не би стварале гужве на улазима. Капије стадиона биће отворене од 18 часова.

А. Предојевић

Продаја улазница
Данас ће се улазнице за утакмицу Војводина - Викторија продавати на централној благајни стадиона „Карађорђе“ од 10 сати, па све до почетка утакмице. Уз то, гледаоци ће карте моћи да купе и на билетарници поред кафића „Френдс“ на западној трибини, као и на благајни на Истоку (поред ресторана „Огњиште“), од 18 до 20.30 часова. Улазнице за Север продаваће се искључиво у шопу навијачке групе Фирма, на северној трибини и то од 12 до 20 часова.

Улица Димитрија Туцовића биће затворена за саобраћај од 12 сати, па до 24 часа.

ИГОР ЂУРИЋ: Срећа се заслужује
Искусни штопер Игор Ђурић овог лета игра стандардно и у доброј је форми. Пред утакмицу овако је проценио шансе Новосађана:
- Верујем да можемо да направимо изненађење, али само под условом да сваки од нас пружи максимум и да делујемо на терену као један. Голове и прима и постиже читав тим и од функционисања екипе зависиће да ли можемо да остваримо жеље. Срећа се у спорту и фудбалу заслужује и мораћемо да се потрудимо да се окрене на нашу страну. Било би лепо да велики број навијача буде уз нас и улије нам додатни ветар у леђа, али, понављам, све зависи, пре свега, од нас самих, доле на терену – јасан је Ђурић.

ЗЛАТОМИР ЗАГОРЧИЋ: Навијачи, потребни сте нам
Шеф стручног штаба ФК Војводина Златомир Загорчић поновио  је позив  навијачима да вечерас буду уз  црвено-беле и помогну  им у настојању  да приреде  спортско чудо:

- Потребна нам је помоћ с трибина, можда и више него икада. Момци су је, по мени, апсолутно заслужили и надам се да и наши навијачи слично размишљају.  Трудићемо се да и даље играмо модеран и атрактиван фудбал, а то је много лакше када имамо велику подршку и заиста се надам да ћемо је вечерас добити – рекао је Загорчић.

Лимберски: Дошли смо у Нови Сад да постигнемо гол
Капитен фудбалера Викторије из Плзења Давид Лимберски изјавио је данас да чешки тим неће у реваншу плеј-офа за Лигу Европе против Војводине бранити предност из првог меча од 3:0, већ да су он и саиграчи дошли у Нови Сад да постигну гол.

Лимберски  је на конференцији за новинаре на стадиону "Карађорђе" рекао да би постигнути гол донео мир његовој екипи, додајући да не би значио и да је "посао завршен", али да би сигурно било много лакше да сачува стечену предност.

"Сматрам да имамо квалитетан тим који је способан да постигне гол и на гостујућем терену. Не треба да бранимо резултат, већ да играмо офанзивно и да се надигравамо са екипом Војводине за коју знам да је изузетно квалитетна и да јој форма расте из утакмице у утакмицу", рекао је Лимберски.

Он је казао да играчи Викторије на тренизима нису увежбавали извођење једанаестераца и појаснио да сматра да у тиму има доста добрих извођача пенала који ће, уколико буде потребе, добро одрадити тај посао и без посебног тренирања.

Тренер Викторије Плзењ Карел Крејчи каже да зна да је његова екипа дошла у госте тиму који има квалитетну одбрану, али и да су његови играчи довољно квалитетни да се на прави начи супроставе домаћинима.

"Нећемо се бранити, већ ћемо офанзивном игром покушати да остваримо повољан резултат", рекао је Крејчи, који није желео да одговори на питање колике шансе у прцоентима даје Војводини и Викторији за пролаз у групну фазу такмичења у Лиги Европе.

ПЛЕЈ-ОФ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ

16.45: Каират (Казахстан) -  Бордо (Француска)  (0:1)
18.00:Јаблонец (Чешка) -  Ајакс (Холандија)  (0:1)
18.00: Карабах (Азербејџан) - Јанг Бојс (Швајцарска)  (1:0)
18.00: Рубин (Русија) -  Работнички (Македонија)  (1:1)
19.00: Хелсинки (Финска) - Краснодар (Русија) (1:5)
19.00: Видеотон (Мађарска) - Лех (Пољска)  (0:3)
19.30: Тун (Швајцарска)  -  Спарта, Праг (Чешка)  (1:3)
20.00: Панатинаикос (Грчка) -  Габала (Азеребејyан)   (0:0)
20.00: АЗ Алкмар (Холандија) - Астра (Румунија)  (2:3)
20.00: Хајдук, Сплит (Хрватска) - Либерец (Чешка)  (0:1)
20.00: Бронби (Данска) -  ПАОК (Грчка)  (0:5)
20.00: Розенборг (Норвешка) -  Стеауа (Румунија)  (3:0)
20.00: Фенербахче (Турска) - Атромитос (Грчка)  (1:0)
20.30: Салцбург (Аустрија) -  Динамо, Минск (Белорусија)  (0:2)
20.30: Стандард (Белгија) -  Молде (Норвешка)  (0:2)
20.30:Борусија, Дортмунд - Од (Норвешка)  (4:3)
20.30: Војоводина (Србија) -  Викторија,  Плзен (Чешка)  (0:3)
20.45: Атлетик, Билбао (Шпанија) -  Жилина  (2:3)
20.45: Мидтјиланд (Данска) - Саутемптон (Енглеска)  (1:1)
21.00: Легија (Пољска) - Зорија  (Украјина)  (1:0)
22.30: Белененсес(Португалија) - Алтах (Аустрија)  (1:0)

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести