Лига шампиона: Роналдо се враћа кући, Мажић на центру у Копенхагену

Пошле три недеље паузе, утакмицама 5. кола наставља се такмичење у Лиги шампиона, а првог дана пажњу највише привлачи дуел у Лисабону између Спортинга и Реал Мадрида

и повратак Кристијана Роналда кући.

Роналдо је блиставу каријеру почео управо у Спортингу, а потом је у Манчестер Јунајтеду и Реалу достигао висине, али никада није крио да му је лисабонски клуб у срцу.

Португалце вероватно још увек боли пораз у првој утакмици у Мадриду 2:1, када је баш Роналдо покренуо преокрет у 90. минуту, а сада у домовину долази са додатним самопоуздањем после хет-трика Атлетику.

У другом мечу Ф групе, Борусија у Дортмунду има "зицер" против Легије Мирослава Радовића и тима коме је дала шест голова у Варшави.

Слична битка води се у Х групи између Севиље и Јувентуса, с тим да ће директан дуел одлучивати о првој позицији у Андалузији.

Шпанци имају два бода више од Јувентуса и игра им реми, док Динамо у Загребу јури први бод(ове) против Лиона ове сезоне.

Првог дана пете рунде на терену ће бити и Милорад Мажић јер суди дуел Копенхагена и Порта, а у стартној постави московског ЦСКА против Бајер Леверкузена очекује се и Зоран Тошић.

Жесус: Спремио сам начин да се заустави Роналдо
Тренер Спортинга Жорж Жесус изјавио је да је спремио план да неутралише најбољег фудбалера Реал Мадрида Кристијана Роналда у сутрашњој утакмици у Лисабону у 5. колу Лиге шампиона.

"Роналдо је рођен да даје голове, по чему нема премца, али мислим да постоје начини да се заустави. Кључ је у томе да цео мој тим мора да буде хомоген. Наравно да могу то да спремим, да му смањимо простор, као што је то био случај у Мадриду", рекао је Жесус за лист Марка.

Искусни португалски стручњак сматра да првак Европе не може да изненади његову екипу у поставци.

"Неће ништа бити другачије, Реал ништа ново не може да смисли. Познајемо се јако добро и знају да нисмо екипа која се може потценити", поручио је Жесус.

Парови 5. кола:

Е група: ЦСКА Москва - Бајер Леверкузен (18.30), Монако - Тотенхем (20.45).

Табела: Монако 8, Бајер Леверкузен 6, Тотенхем 4, ЦСКА 2.

Ф група: Борусија Дортмунд - Легија (20.45), Спортинг - Реал Мадрид (20.45).

Табела: Борусија 10, Реал Мадрид 8, Спортинг 3, Легија 1.

Г група: Копенхаген - Порто (20.45), Лестер - Клуб Бриж (20.45).

Табела: Лестер 10, Порто 7, Копенхаген 5, Клуб Бриж 0.

Х група: Динамо Загреб - Лион (20.45), Севиља - Јувентус (20.45).

Табела: Севиља 10, Јувентус 8, Лион 4, Динамо Загреб 0.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести