ЛШ: Да се понови прва утакмица

Рукометаши Војводине у четвртак (19.30) у Лиги шампиона дочекују Татран из Прешова у великој сали Спенса. Биће то последњи дуел црвено - белих у овом такмичењу пред својим навијачима

и зато их играчи позивају да у што већем броју дођу на трибине и подрже их, јер жели да упишу и шести бод у најелитнијем клупском такмичењу.

Наш шампион је у Прешову славио, а у Татрану тврде да ће они овога пута однети бодове, јер су спремнији него пре и у тим се вратио, после повреде, одлични средњи бек Васја Фурлан. С друге стране Новосађани немају здравствених проблема, паклено су ових неколико дана тренирали и желе да пребаце план у Ц групи Лиге шампиона.

Осамнаестогодишњи Милан Јовановић полако постаје узданица екипе и не сумња у своје клупске другове и себе.
- Сигурно је да Татран долази у Нови Сад да одигра најбољу утакмицу у Лиги шампиона. Овај тим је последњи на табели елитног такмичења са два бода. Међутим, Словаци су тренутно први у СЕХА лиги и осокољени су победом над Мешковом с 31:23, који игра запажену улогу у нашој групи. Уз то, оздравио је срењи бек Фурлан, који је управо Мешкову дао 10 голова. Биће нам незгодно, верујем да ће утакмица бити добра и верујем и у нас - рекао је Јовановић.

Подсетили смо младог играча да су њихови ривали ваома оштри, нарочито у одбрани.
- Не плашимо се, ово нам је последња утакмица код куће у Лиги шампиона и пардона неће бити. Тако смо се договорили. Зато би било лепо да трибине буду много попуњеније него до сада и да нас навијачи бодре, нећемо их разочарати.

Јовановић је већ неколико месеци у жижи рукометне јавности.
- Борим се с тим бременом, јер свестан сам са је ово тек почетак и да је време мој савезник. О некаквој популарности и не размишљам, јер знам да ме нико не зна осим људи из рукомета.

Милан на двојну регистрацију игра за Врбас, који се такмичи у Супер Б лиги, сматра да је то јако добро због искуства и због тога се максимално труди.

- У првој утакмици за Врбас сам дао седам голова и трудићу се да их постижем све више. Не интересују ме ни приче о томе да ме траже многи клубови из иностранства. Ти позиви, сем једног, до мене нису дошли, мада ми то прија. Моје је да што више тренирам и играм, а све остало ће доћи на своје место - нагласио је Јовановић.

М. Павловић

Помоћ Тари Поповић
Улаз на утакмицу је слободан. И овога пута меч ће имати хумани карактер. На свим улазима у салу биће постављене кутије у које посетиоци могу да убаце новац за помоћ осмогодишњој Тари Поповић. Она је одличан ђак ОШ “Милан Петровић”, болује од церебралне парализе, а жели да учествује у многобројним активностима, као и сва деца. За то јој је потребна справа за јачање ногу и руку “Мотомед вива”, која кошта 1.700 евра.

1. Мешков

8

6

0

2

257:210

12

2. Ла Риоха

8

6

0

2

249:219

12

3. Порто

8

6

0

2

230:250

12

4. Медведи

8

3

0

5

215:231

6

5. Војводина

8

2

0

6

202:235

4

6. Татран

8

1

0

7

196:234

2

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести