ЛШ: Два различита полувремена Воше

Нису рукометаши Војводине успели да у великој сали Спенса остваре и другу узастопну победу у Лиги шампиона јер бољи је био португалски првак Порто.

Војводина – Порто 23:27 (8:14)

НОВИ САД: Велика сала СПЦ Војводина, гледалаца 4.000, судије: Чаба и Пал Кекеш (Мађарска). Седмерци: Војводина 1(1), Порто 3(3). Искључења: Војводина 6, Порто 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Арсенић (4 одбране), Орбовић 1, Тодоровић 2, Перовић (8 одбрана), Пралица 1, Растворцев, Марјановић 2 (1), Смиљанић, Јовановић 4, Николић 6, Петровић, Станковић 5, Тркуља 2, Вучковић, Гуглета, Ћурковић.

ПОРТО: Гвинтана, Дуарте 5, Моралес 2, Родригез, Мартинс 2, Соуса 2, Салина 1, Лаурентино (17 одбрана), Гонкалвеш, Мореира 4, Бургес 2, Сантис, Ареиа 5 (3), Соареш 3, Касал 1, Питре 1.

Међутим, оно што су домаћи показали у последња 22 минута игре било је за сваку похвалу и штета је што нису ишчупали макар бод. Али, шта је ту је. Да има доброг материјала – има у тиму нашег шампиона.

Међутим, што се тиче првог дела утакмице Новосађани су играли испод нивоа који су показали у дуелу с Чеховским Медведима. Већ у 4. минуту надахнути гости водили су 4:0 и требало је ту предност јурити. У неким тренуцима чета Николе Марковића успевала је да се приближи на два гола минуса и више није могла. Разлог за то треба тражити у многобројним грешкама у нападу, али и одбранама искусног Лаурентина, који је истински јунак утакмице. Сваку грешку Португалци су знали и те како да искористе и много голова постигли су из контранапада, мада су многи играчи деловали исувише снажно да би могли да изузетно брзо истрче и погоде. У 22. минуту на семафору је стајало 4:11 и Марковић је покушавап многим изменама и променама позиција да некако раздрма и пробуди своје ученике, али није у томе успевао. У том делу утакмице бекови Војводине постигли су само три гола, а у најави је речено да би управо они требало да реше меч.

Нешто се, изгледа, догодило на одмору, мада почетак другог полувремена ни то није наговештавао. У 38. минуту Порто је водио са 9:19. А онда се догодило оно што је мало ко очекивао. Момци у црвеним дресовима као да су се тек тада пренули из дубоког сна. Заиграли су много боље него до тада, мање грешили и када је на гол Португалаца стао репрезентативац те земље Гвинтана, предност гостију почела је да се топи. Прорадио је одлични пивот Зоран Николић, шутеви младог Милана Јовановића били су за уџбенике, неколико пута погодио је и Страхиња Станковић и предност гостију почела је рапидно и да се топи. Одбрана је све боље функционисала и у самом финишу Воша је стигла на само два гола минуса. Дворана се тресла од навијања и подршке, али чини се да је и тада већ све било касно. У 57. минуту семафор је показивао резултат 23:25. Гледалиште је било на ногама. Но, два пута Лаурентино је урадио свој посао, његови саиграчи су то искористили и до краја постигли два гола, а Војводина ни један и бодови су отишли Портоу. Штета, али да је игра била боља и у првом полувремену, можда би играчи Војводине и испунили обећано.

М. Павловић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести