ЛШ: И Челси и Парижани уверени у успех

Пре годину дана фудбалери Пари сен Жермена, голом Давида Луиза у надокнади времена (95. минут 2:2), елиминисали су Челси из Лиге шампиона.

Тада је у првом мечу на Парку принчева било нерешено (1:1), сада Парижани долазе у Лондон  с голом предности (2:1), али и  даље нису сигурни у пролаз. Фудбалери Челсија у последње време играју сјајно, поправили су пласман у Премијер лиги и верују да и кроз првенство могу у европске купове.

– Победићемо све мечеве до краја сезоне – сигуран је  у свој тим  Немања Матић, везиста Челсија, који је пропустио прву утакмицу због картона. -  Ту мислим и на Лигу шампиона, жеља свих у клубу је да стигнемо до финала, једноставно  дужни смо навијачима. Пред нама је тежак и квалитетан противник, али сам уверен да имамо снаге да победимо и да се пласирамо у нову рунду Лиге шампиона.
 
Менаџер челсија Гус Хидинк има доста проблема око састава тима, повређени су штопери Зума и Тери, Дијего Коста игра са маском, а на повреду се жали и Педро. Ни у табору Парижана ситуација није баш сјајна,  ван строја су Ариер, Матуди и Пасторе.

- Много лепог ме везује за Челси, један део срца остао ми је на Стемфорд бриџу – каже штопер Парижана Давид Луиз. -  Међутим, у фудбалу нема сентименталности, играч сам Пари сен Жермена и тако се и понашам. Волео би поново да постигнем гол, наравно и да победимо.

У другој утакмици, у Санкт Петербургу састају се Зенит и Бенфика . Шансе су подељене и једни и други због картона у дуел улазе ослабљени.  Тренер Зенита  Виљаш Боаш не може због картона да рачуна на Кришита и Ћавија Гарсију, а повређени су још Гарај, Фејзулин и Риазанчев. На другој страни, ни тренер Бенфике Руи Виториа  није у сјајној позицији, недостајаће му комплетна одбрана. Алмеида и Жардел имају два жута картона, а повређени су  голман Жулио Цесар, Луисао, Ребоко и Лисандро Лопез. 

- Поправили смо форму – тврди тренер Зенита Боаш.  – Сви смо у клубу уверени да ћемо елиминисати Бенфику. Све иде на нашу руку, сигурно је да нећемо журити, играћемо стрпљиво и надам се на време успети да постигнемо гол.

Португалци се плаше руске зиме, па су понели у Санкт Петербург и специјалне копачке и нешто топлију опрему.

- Све смо предвидели, надам се да смо изабрали добар план – уверава тренер Бенфике Виториа. – Имамо великих проблема са одбраном, надамо се да ће Жулио Цесар и Луисао, ипак, бити спремни да истрче на терен. То би нам много значило. Имамо предност од једног гола, морамо да будемо мирни и стрпљиви и да из  контре постигнемо гол. Ако у томе успемо пролаз у наредни круг биће на дохват руке.

Г. Ковач  

Среда 

20.45: Зенит – Бенфика (0:1)
20.45: Челси – Пари сен Жермен (1:2)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести