ЛШ: Парижани и Баварци нокаутирани

Дуел на Парку принчева почео је мирном игром оба тима, без срљања и агресивних акција, да би у осмом минуту ПСЖ први запретио,

али Пасторе није најбоље реаговао после убацивања са леве стране. Седам минута касније уследило је прво велико узбуђење. Лионел Меси је добио превише простора на 18 метара од гола, гађао је леви угао, али је погодио стативу. Ипак, само четири минута касније Каталонци су стигли до предности. Андрес Инијеста је у средини пронашао Месија, Аргентинац је повукао ка казненом и пронашао Нејмара, који је  рутински савладао Сиригуа.

У  међувремену, ПСЖ је остао без стуба одбране, капитен Тијаго Силва је напустио терен због повреде, а заменио га је Давид Луиз. ПСЖ је у наставку полувремена диктирао темпо игре, имао неколико солидних акција преко леве стране, али није било резултата.  А у другом делу разиграо се Суарез, који је са два сјајна поготка потпуно демолирао Парижане. Гол Ван дер Вила, уз помоћ Матје ништа није променио, Барселона је у граду светлости за копље надиграла Парижане.

Меч на Драгау почео је неочекивано за све љубитеље фудбала. У року од само десет минута Порто је повео са 2:0.  Већ у трећем минуту Мануел Нојер је направио пенал, који је рутински реализовао искусни Рикардо Кварежма. Само седам минута касније исти играч је искористио катастрофалну грешку Дантеа, те другим голом потпуно шокирао госте.

Уследио је притисак Бајерна који није имао решења против дисциплиноване одбране Порта, која је ипак поклекла у 28. минуту. Баварци су се мучили да пронађу пут лопти до казненог простора, вратили су је од корнера до центра игралишта, пребацили на десну страну до Џерома Боатенга који је послао оштар центаршут у петерац, лопта је на другој стативи стигла  до Тијага Алкантаре који са доста потешкоћа ипак погађа мрежу.

На почетку другог дела Порто је био бољи, после грешке Нојера приликом испуцавања шансу је имао Казимиро, алије голман Бајерна  на време исправио своју гфрешку, а потом је и фантастично интервенисао приликом шута Данила. Међутим, после нове грешке Чаби Алонса ни Нојер ништа није могао. Џексом Мартинез га је лако заобишао и постигао трећи гол.  

Очигледно Бајерн без Робена, Риберија, Швајнштајгера, Алабе и није непремостива препрека.

Г. Ковач

Пари сен Жермен – Барселона 1:3 (0:1)
ПАРИЗ: Стадион Парк принчева, судија: Клатенбург (Енглеска), гледалаца 50.000, судија: Стрелци: Ван дер Вил у 82. за Пари сен Жермен, а Нејмар у 18. и Суарез у 67. и 79. минуту. (Париз).Жути картони: Кабај (Пари сен Жермен), Пике Меси (Барселона).

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН: Сиригу - Ван дер Вил, Маркињос, Тијаго Силва (Даид Луиз), Максвел – Рабио (Лукас), Кабај, Матуиди - Лавеци, Кавани, Пасторе.

БАРСЕЛОНА: Тер Штеген – Монтоја (Адријано), Пике, Маскерано, Жорди Алба - Бускетс, Ракитић(Матје), Инијеста (Чави) - Меси, Суарез, Нејмар.

Порто – Бајерн 3:1 (2:1)

ПОРТО Стадион Драгао, гледалаца 66.900, судија: Карбаљо (Шпанија), стрелци: Кварежма у 4.(из пенала)  10. Џексон Мартинез у 65. за Порто, а Алкантара у 28. минуту за Бајерн.Жути картони: Алекс Сандро, Казимиро, Данило (Порто), Нојер, Бернат, Лам, Роде (Бајерн).

ПОРТО: Фабијано - Мартинс Инди, Алекс Сандро, Мајкон, Данило - Оливер Торес (Невес), Каземиро, Ерера – Брахими(Евандро), Кварежма(Хернани), Мартинез.

БАЈЕРН: Нојер - Бернат, Данте, Боатенг, Рафиња - Алкантара, Алонсо (Бадштубер), Лам – Геце (Роде), Левандовски, Милер.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести