ЛШ: Пирова победа црно-белих

Фудбалери Партизана нису успели да се пласирају у групну фазу Лиге шампиона иако су вечерас у Београду, у реванш утакмици плеј-офа, савладали екипу белоруског БАТЕ Борисова са 2:1 (0:1).

Партизан - Бате Борисов 2:1 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион партизана, гледалаца 30.000, судија: Одвар Мојен (Норвешка), стрелци: Завнерчик у 75. (аутогол) и Шапоњић у 90. за Партизан, а Сташевич у 25. минуту за Бате Борисов. Жути картони: Балазиц (Партизан), Младеновић, Завнерчик, Сташевич (Бате Борисов).

ПАРТИЗАН: Ж. Живковић 7, Вулићевић 6, Петровић 6, Балазиц 6, Фабрицио 6, Брашанац 6, Бабовић 6, А. Живковић 6, Лукић 6 (Илић 7) , Оумару 7, Божинов 7 (Шапоњић 7).

БАТЕ БОРИСОВ: Черник 6, Младеновић 7, Пољаков 6, Волотко 7, Алексијевич 6, Завнерчик 6, Милуновић 6, Сташевич 7, Хлеб 7 (Карницки 6), Родионов 6 (Сигневич 7), Гордејчук 7 (Риос).

Фудбалери Партизана нису успели да се пласирају у групу фазу Лиге шампиона пошто су синоћ у Београду савладали Бате Борисов са пирових 2:1 (0:1). Због датог гола у гостима првак Белорусије прошао је даље, а црно бели сутра ће жребом добити противнике у групној фази Лига Европе.

Почетак није обећавао ништа добро нашем шампиону. Већ од првог минута гости из Белорусије су се представили као чвршћи и организованији тим. Готово све дуеле 1 на 1 добијали су, а брзим контрама и полуконтрама опасно су угрожавали гол Партизана. С друге стране одбрана црно-белих била је несигурна, хаотична. У нападу, пак, једини расположени играч био је Оумару који је добро користио своју брзину и у неколико наврата својим саиграчима створио изгледне прилике. Једну такву, која би се могла назвати стопостотном, траљавим ударцем је упропастио млади Лукић. Андрија Живковић, од кога се највише очекивало, у овом периоду игре био је потпуно одсечен. У таквом односу снага гол који су постигли у 25. минуту био је потпуно очекиван. Сташевич је једну одбијену лопту од голмана лако спровео у мрежу. Имали су гости и пре тог поготка, и после њега, добре прилике да још који пут затресу мрежу Партизана, а што то нису учинили заслужни су чувар мреже домаћина Живко Живковић или њихова неспретност у кључним тренуцима. Вођство Бате Борисова у првом полувремену било је више него заслужено.

Почетак другог полувремена није донела неку битнију промену на терену. Партизан је имао привидну надмоћ, али су гости из Белорусије и даље били организованији и бољи тим. Имали су једну велику шансу али је Живко Живковић успео да укроти лопту упућену из близине. Истине ради, имао је на другој страни и Брашанац добру прилику, али је са само шест-седам метара врло млако шутирао. Трачак наде Партизану указао се у 74. минуту. Један центаршут Петровића, одбрамбени играч гостију спровео је у сопствену мрежу. Но, ни тај погодак није донео квалитетнију игру црно-белих. Нападало се стихијски, упорно се центрирало у казнени простор гостију, али Београђани синоћ нису имали играча који би те набачене лопте умео и да искористи. Уз то, узданица Београђана Андрија Живковић никако није успевао да направи бар један добар потез. Синоћња игра била је вероватнија најлошија у црно-белом дресу. Зачудо, такав Партизан ипак успева у надокнади времена да постигне и други погодак. Шапоњић је из једне гужве маказицама ефектно сместио лопту у мрежу. Но, прекасно.

На крају, црно-бели су победили, али гости иду у Лигу шампиона, а Београђанима остаје да жале за још једном пропуштеном приликом.

И. Лазаревић
 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести