Лучанци имају убитачну контру

Занимљиву и борбену тренинг-утакмицу одиграли су на новосадској Сланој бари фудбалери прволигаша Пролетера и суперлигаша Војводине.

Тренер Воше Ненад Лалатовић искористио је прилику да шансу пружи играчима који нису наступили у дуелу с Јавором у Ивањици, као и неколицини младића из омладинског тима, али и да на делу види момке који су позајмљени или на двојну регистрацију играју у пријатељском клубу. Када се све сабере, имао је разлога да буде задовољан, јер је Војводина победила са 1:0 голом Милка Новаковића, приказавши борбену и дисциплиновану игру.

- Заиста сам задовољан приступом и односом играча према утакмици - рекао је Лалатовић. - Видело се да и у Пролетеру има неколико талентованих младића, на које ћемо у будућности морати да обратимо пажњу. Битно је и то што смо победили и најавили улазак у победнички низ, који смо започели у Ивањици. Они којима сам пружио шансу су је искористили, а неки од њих су се и озбиљно наметнули да почну следећу првенствену утакмицу, коју у суботу играмо на нашем стадиону са екипом Младости из Лучана.

Када се реч повела о сусрету с Лучанцима, Лалатовић је додао:
- Без сумње, очекује нас тежак сусрет, јер је Младост позната као тим који игра феноменалне контранападе и до сада је више бодова освојио на страни, него код куће. На то ћемо морати да обратимо посебну пажњу. Довољно је рећи да су у претпрошлом колу Лучанци савладали Нови Пазар у гостима са 3:1, да би се боље схватило о чему говорим. Имају одличне појединце, али убеђен сам да ћемо се добро припремити за тај дуел и да ћемо освојити три нова бода.

Лалатовић се још једном осврнуо на утакмицу с Јавором и својој дебитантској победи на клупи Новосађана.
- Војводина није на позицији која нас задовољава и до краја полусезоне основни циљ нам је да освојимо што је могуће више бодова. Не инсистирам на посебно лепој игри, већ управо на освајању бодова. Најважније је то што су момци у Ивањици имали прави однос према утакмици и што су били максимално мотивисани и борбени. Можда је игра могла да буде и боља, али је за мене битно што су играчи на тактичком плану одрадили оно што смо се договорили и што смо постигли гол, захваљујући којем смо победили. За осетније побољшање у игри потребно је, ипак, време и ништа не може да се уради преко ноћи – рекао је Лалатовић.

Сусрет Војводина - Младост на програму је у суботу на стадиону “Карађорђе”, од 15 часова.

А. Предојевић

Повређени све боље

Имала је  Војводина доста проблема с повредама играча пред сусрет у Ивањици. Др Борко Вукосав овако је оценио тренутну здравствену ситуацију у  екипи:

- Палочевић и Мрдаковић, који су имали повреде мишића предње ложе, добро реагују на терапије и индивидуални рад и очекујем да ће се веома брзо придружити тренингу с екипом. Наравно, и даље ћемо пажљиво пратити њихово стање, али за сада период опоравка иде веома добро. Слично важи и за голмана Перића, који је због повреде замењен у Ивањици. И он је на терпаијама, али га очекујем у пуном раду већ данас. Нажалост, сезона је завршена за Срђана Жакулу, Нина Пекарића и Сашу Ћурка, за које ћемо током паузе видети шта нам даље ваља чинити с повредама које имају.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести