МАЈАМИ: Ђоковић на старту чека победника дуела Клижан-Лоренци

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић почеће одбрану титуле на мастерсу у Мајамију мечом другог кола у којем чека победника дуела

између Словака Мартина Клижана и Италијана Паола Лоренција, одређено је данас жребом.

Ђоковић је као главни фаворит слободан на старту, а први меч на турниру којег је освајао 2007, 2011, 2012. и 2014. године, одиграће у ноћи између суботе и недеље од један сат по средњеевропском времену.

Уколико очекивано прође стартну препреку, потенцијални ривали српског тенисера у наставку такмичења су Луксембуржанин Жил Милер (3. коло), Шпанац Томи Робредо, Уругвајац Пабло Куевас или Аустралијанац Лејтон Хјуит (осмина финала), Шпанац Давид Ферер, Француз Жил Симон, Хрват Иво Карловић (четвртфинале), Јапанац Кеи Нишикори, Канађанин Милош Раонић, Бугарин Григор Димитров (полуфинале), Шпанац Рафаел Надал, Британац Енди Мареј, Швајцарац Станислас Вавринка и Француз Жо-Вилфред Цонга (финале).

Ђоковић, који је у недељу одбранио титулу на првом мастерсу сезоне у Индијан Велсу савладавши Роџера Федерера у три сета, прошле године у финалу Мајамија победио је Надала са 6:3, 6:3.

Од осталих српских тенисера у Мајамију, Виктор Троицки је такође слободан у првом колу и у другом чека победника дуела између Кипранина Маркоса Багдатиса и Италијана Симонеа Болелија, док Душан Лајовић на старту игра против квалификанта, а уколико прође, његов ривал у другом колу биће Француз Гаел Монфис.

Турнир на Флориди игра се од 25. марта до 5. априла за укупан наградни фонд од 6,26 милиона долара.

Познат распоред српских тенисерки у Мајамију
Познат је распоред најбољих српских тенисерки на ВТА турниру премијер серије у Мајамију, који стартује у среду по завршетку квалификација.

Ана Ивановић је слободна у првом колу, а жребом је одлучено да у другом чека победницу дуела између Порториканке Монике Пуиг и квалификанткиње.

Много тежи посао очекује Јелену Јанковић, која је такође слободна на старту, пошто ће њена ривалка бити победница сусрета између Белорускиње Викторије Азаренке и Силвије Солер-Еспинозе из Шпаније.

Бојана Јовановски у првом колу састаје се са Немицом Моном Бартел, а противница Александре Крунић биће Американка Медисон Бренгл.

Турнир на Флориди игра се за наградни фонд од 5,38 милиона долара.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести