Мајсторица за круну

Шансе за победу у петом дуелу финала плеј-офа између одбојкаша Црвене звезде и Војводине НС семе су 50:50. Оба тима су у претходна четири меча потврдила овосезонску доминацију,

апсолутну изједначеност, али и чињеницу да домаћи терен не значи и аутоматску предност јер су обе направиле по брејк.

Одлично се познају Новосађани и Београђани и свим љубитељима игре преко мреже до сада су пружили велику неизвесност, уз неизоставни квалитет, а о новом или старом шампиону одлучиће тренутна инспирација у мајсторици, што је можда најправедније у овом тренутку.
Водила је Звезда 1:0 и 2:1 у победама, чак и 2:1 у сетовима у четвртом мечу, али су Новосађани показали шта умеју, заиграли одлучније и храбрије те преокренули резултат и изборили мајсторицу. Баш због тога, намеће се питање, да ли је Звезда довољно психолошки јака да се поврати и пришије пету узастопну шампионску звездицу или ће Новосађани вратити највреднији српски трофеј у своје витрине после девет сезона.

- Тешко је било психолошки издржати четврти меч, али драго ми је да је екипа показала карактер и да смо били тим, када је било најтеже. Још на почетку сезоне смо истакли амбиције, а сада смо надомак остварења жеља. Мислим да имамо квалитет и снагу да после дуго времена покушамо да вратимо титулу у Нови Сад. Нијансе ће одлучити, очекујемо тежак меч, као што су то била претходна четири, а не би ме изненадило да опет буде пет сетова. Момци су показали жељу, тимски дух и с нестрпљењем чекају мајсторицу. Треба ће нам пуно храбрости, стрпљења и мирноће у одлучујућим моментима. Можда је ова мајсторица и добра за популаризацију одбојке, видели смо до сада заиста квалитетне утакмице, а надамо се да ће публика умети то да награди и да ће испунити трибине на Бањици – истакао је шеф стручног штаба Војводине Страхиња Козић.

Дизач Игор Јовановић поручио је да град и посебно клуб заслужују титулу, те да се нада да ће управо ова генерација бити та, која ће после доста година најважнији пехар вратити у Српску Атину.- Шансе су пођеднаке. Победиће онај ко буде храбрији, смиренији, ментално јачи, а надам се да ћемо то бити ми. Имамо велику жељу да вратимо титулу у Нови Сад. Даћемо све од себе и борити се до последњег поена – поручио је Јовановић.

Одлучујућа утакмица финала плеј-офа одбојкаша Црвена звезда - Војводина НС семе  се игра у недељу од 17.30 сати.

М. Ристић

 

Марић: Висок ниво одбојке

Спортски директор Војводине Никола Марић очекује велику спортску приредбу.
- Пета утакмица има све услове да буде велика, јер су обе екипе показале квалитет, а посебно су трећа и четврта утакмица биле на високом нивоу. Комплименти су стигли и од оних који су мало и сумњали у квалитет наше лиге. Мислим да су и Звезда и Војводина заиста много показале и да ће исто бити и у петом мечу. Хала на Бањици даје потпуно равноправни третман обема екипама, а сигуран сам да ће бити и више публике. Оптимиста сам, наш тим је показао да има квалитет, али има и резерви и неке ствари могу бити још боље – рекао је Марић.

Семафор финала

Црвена звезда – Војводина НС семе 3:1 (25:19, 20:25, 25:16, 25:19)
Црвена звезда – Војводина НС семе 1:3 (25:23, 17:25, 23:25, 24:26)
Војводина НС семе - Црвена звезда 2:3 (25:17, 21:25, 25:18, 19:25, 12:15)
Војводина НС семе - Црвена звезда 3:2 (25:21, 16:25, 26:28, 25:18, 15:11)
Црвена звезда – Војводина НС семе (данас, 17.30 РТС)

Кладионице уз Звезду

Највеће светске кладионице изнеле су своја предвиђања за пету утакмицу Звезде и Воше и јуче су биле на страни Београђана. Да ће победити у петом сусрету на Црвену звезду квота је била 1.66, док је на Новосађане квота 2.15.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести