Маљковић: Атмосфера у Пиониру још мислима

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да утакмица против Луксембурга у наредном колу квалификација за Европско првенство

права прилика да играчице са мањом минутажом добију шансу.

Кошаркашице Србије отпутовале су у Луксембург где их у среду, од 19 сати, очекује други меч квалификација групе Д за Еуробаскет.

"Што се тиче Луксембурга, имам информације о екипи. Погледаћемо још неке снимке, али смо максимално фокусиране на нас и нашу игру. Биће ово прилика да јасно дефинишемо неке ствари, да поједине играчице потврде лидерске позиције и да тако поведу младе. Евидентно је да ће играчице које су до сада имале мању минутажу добити на овој утакмици вецу шансу. Мораће добро да се потруде да ме убеде да их позовем и у фебруару, јер нека нова лица чекају своју прилику", рекла је Маљковићева за сајт КС С-а.

Она је додала да ће дуел са Луксембургом пропустити Ана и Милица Дабовић, док је Дајана Бутулија остала у Београду након операције слепог црева.

"У саставу у Луксембургу неће бити капитенке Милице Дабовић која је на дефинитивном лечењу прста до потпуног излечења. Ана Дабовић је добила заслужени одмор, а у Београду је остала и Дајана Бутулија која се опоравља после операције слепог црева", истакла је она и нагласила да се екипи још увек нису слегли утисци после победе над Немачком (100:57) у Пиониру, у првом мечу квалификација за Европско првенство.

"Утисак из Пионира нам још увек не избија из главе. Пре свега желим да се захвалим деци, свим гледаоцима и тренерима клубова из региона који су организовали долазак деце и њихово сјајно понашање на трибинама, што нам је само показало са колико су енергије ушли у читаву причу. Још једном бих хтела да се у име целог тима захвалим Савезу што су организовали догађај на врхунском нивоу", закључила је Маљковићева.

Јелена Миловановић рекла је да екипа жели да против Луксембурга прикаже исту игру као и против Немачке.

"Сви нам говоре да је Луксембург лак противник, али ја никада нисам играла против њих тако да их не познајем. Играмо на страни, сумњам да ће бити једноставно, али ми смо спремне да пружимо игру као и у суботу против Немачке, јер ако тако будемо играле неце бити никаквих проблема. Надам се да ћемо са 2-0 завршити ову прву серију", закључила је Миловановићева.

После Луксембурга, Србија наставља са квалификацијама у фебруару наредне године, када гостује Немачкој и Украјини.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести