Мандић: Било је тешко јер су сви говорили "мора злато"...

Српски ватерполиста Душан Мандић рекао је да му је после злата на Олимпијским играма у Рију пао велики терет са леђа, али да, упркос томе што је већ са 22 године освојио све са репрезентацијом,

још  гладан успеха и златних медаља.

"Нису се слегли утисци, остварили смо сан и скинули велики притисак са наших леђа. Осећам велико олакшање, видело се колико су тешке Олимпијске игре, пре свега на психичком нивоу, посебно јер нисмо лепо почели. Када је било најбитније екипа је показала карактер, јединство, другарство и нешто што имамо. Много сам срећан, част је бити део овог тима", рекао је Мадић Танјугу.

Мандић је додао да су "делфинима" на путу ка једином одличју које им је недостајало пре Рија отежале приче како "морају" да освоје злато.

"У последње три године где год да одемо чујемо "мора злато, мора злато...". Једноставно, не снађемо се увек најбоље, некако је увек тежак почетак турнира. Али сада је све прошло", поручује леворуки шутер италијанског гиганта Про Река.

Србија је, после нешто слабијег старта турнира, у нокаут фази била убедљива против Шпаније (10:7), Италије (10:8) и у финалу против Хрватске (11:7), али бивши капитен Партизана истиче да се само чини да је било лако у базену.

"Стиснули смо се и скупили редове, одиграли мушки, пожртвовано и све по договору. Није лако то извести. Сада идем на одмор, да напуним батерије. Још сам гладан медаља и титула, па до Токија полако".

Мандић је против Хрватске блистао у финалу са четири гола, показавши да су се из табора противника оправдано највише њега прибојавали.

"То је све због екипе. Нисам обраћао пажњу на приче из Хрватске, само да одрадимо тимски меч и тријумфујемо", закључио је Мандић, други најмљађи из садашњег златног тима и пред којим је још много славља.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести