МАРКО НИКОЛИЋ: Упозорења нема ко да чује

Фудбалери Партизана су на припремама у Белеку доживели још један убедљив пораз (Аустрија Беч, 4:1). Тренер Марко Николић незадовољан је

свакако овим дебаклом, као и због чињенице да чак не може ни да наслути стартну поставу.

- Овакав пораз свакако боли, али још више начин како је до њега дошло. Очајни смо у дефанзиви, сваки прелазак противника на нашу половину је опасан по наш гол.Ми смо у првом полувремену имали четири шута на гол више од Аустрије и губили са 0:3. Под хитно нам требају бар по један штопер и бек уколико желимо да стабилизујемо екипу – рекао је Николић.

Тренер се директо обратио клупским челницима.
- Људи, реагујте што брже, недопустиво је да Партизан на 20 дана до наставка првенства нема искристалисан састав. Ту не мислим само на појачања, већ на решавање статуса петорице, шесторице играча који би могли да оду. Молим вас да учините све што можете да већина њих остане, јер у супротном прокоцкаћемо све што смо јесенас урадили.

Николић се, потом, поново осврнуо на меч са Аустријом:
- Када имате више шутева на гол од противника а губите са 0:3 све  што бих рекао излишно је . Апсолутно сам незадовољан односом играча према игри. Аустрија је врло јак противник, али не сме на овакав начин да се изгуби утакмица.

Меч са Бечлијама подсетио је тренера Партизана на искуства његове екипе ове сезоне у Европи.
- И тада смо у старту губили са 2:0, па потом јурили резултат. Овога пута оправдање, можда, имамо у неигрању Саше Илића, Данка Лазовића и класичних штопера и бекова. Брине ме што је Данко сам тражио да не игра, што значи да се вероватно клуб одрекао њега и да ће отићи у Кину. То није добро. Водио сам и Рад и Војводину и никад ми се није десило да пред почетак првенства не знам којим ћу играчима располагати. Партизан, сходно свом реномеу, мора имати озбиљан квалитет, али нисам сигуран да ће тако бити на пролеће. Упозоравао сам на време, изгледа као да упозорења нико није чуо или их није озбиљно схватио– истакао је Николић.
И. Лазаревић

Бандаловски на преговорима
Бугарски фудбалер Иван Бандаловски стигао је у Београд на завршне преговоре са Партизаном.Десни бек је на стадион у Хумској стигао у пратњи менаyера, а очекује се да ће у току дана бити утаначени сви детаљи сарадње и да ће се врло брзо ставити на располагање Марку Николићу.

Бандаловски у Хумску стиже као слободан играч, пошто у претходних шест месеци није имао ангажман. У досадашњој каријери играо је за Литекс, Локомотиву, софијски ЦСКА и белгијски Лувен. За репрезентацију Бугарске је одиграо 12 утакмица.

Нема разлога за бригу
О свему што је изнео тренер Партизана најмеродавнији је да прича потпредседник црно-белих задужен за спортска питања Љубиша Тумбаковић.
- Николић нема толико разлога за бригу, то смо већ показали стопирањем трансфера Петра Шкулетића. Он ће можда и отићи, али само у случају да стигне права понуда. Имамо спремну замену за њега. Лазовић је, по уговору, слободан у избору средине, а лепа вест је да ћемо ускоро ангажовати провереног штопера, као и десног бека – рекао је Тумбаковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести