Медаља отвара врата

Тек што је почела јесења такмичарска сезона чланови Карате клуба Хајдук из Куле настављају да потврђују своју високу класу. Тако је такмичар овог клуба Миљан Ћаћић као члан јуниорске репрезентације Србије

 на престижном међународном турниру „Кроација опен“ одржаном у Ријеци освојио сребрну медаљу у борбама у појединачној конкуренцији, у категорији до 61 килограма. Колико је одличје вредно сведочи податак да су наступили такмичари из 21 земље, а овај турнир је за све репрезентативне селекција послужио као изборни за предстојећа званична такмичења као што су балканско, европско и светско првенство, те су репрезентације доводиле оне најјаче саставе.

- Било је веома напорно, али када се око врата стави медаља све се заборави. До сребрног одличја стигао сам након четири борбе. У првом колу сам победио такмичара из Мађарске (1:0) и већ тада био задовољан учињеним, јер сам се „уписао“. У другом колу сам победио представника Хрватске (4:0) за којег сам после меча чуо да је био актуелни првак Европе. У полуфиналном мечу сам победио представника Италије (4:2), да би у финалу изгубио од представника Хрватске (1:0). Могло је бити и другачије, али је искоришћена предност домаћег терена, но презадовољан сам сребром – каже Миљан Ћаћић.

И у Миљановом клубу су поносни на нову медаљу у клупској ризници.
- Наравно, јер треба имати у виду да је тек почетак сезоне, радило се на физичкој припреми, затим са фокусерима, али борбе смо најмање радили, те је утолико Миљанов  успех и већи. Ово је јако велики успех и уверенио смо да је на овај начин Ћаћић обезбедио репрезентативни кимоно за предстојеће Балканско првенство које ће у децембру бити одржано у Софији – каже тренер у Карате клубу Хајдук Никола Гребер. 

Иако је у Ријеку отишао тек као трећи члан репрезентације Србије у својој категорији, према речима чланова стручног штаба репрезентације Миљан Ћаћић је био један од најбољих у репрезентацији, показавши висок ниво квалитета у борбама. То је поуздан знак да је репрезентативни кимоно обезбеђен за предстојеће Балканско првенство, а од учинка на Балканском зависиће и даља репрезентативна каријера Миљана Ћаћића. Како ће се овај млади „хајдук“ припремати за предстојећа такмичења?

- Миљан ће форму брусити кроз првенство Војводине у новембру, па првенство Србије, а биће још и учешћа на турнирима. Верујемо да ће спреман отићи на Балканско и да ће нас и са тог такмичења обрадовати медаљом – каже тренер Гребер.

Ђ. Бојанић

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести