Милинковић презадовољан доласком Оумаруа

Долазак Абубакара Оумаруа у Партизан силно је обрадовао шефа струке Београђана Зорана Милинковића. Тренер фудбалера црно-белих сада може да увежбава више тактичких

варијанти пред наредну сезону.

- Много смо добили с овим играчем. Сада имамо оптималан број шпицева и могућности су нам знатно отвореније. Знају ме као дефанзивног тренера, али то није тачно, радим у складу с оним што имам. У Партизану имам прилику да то и покажем. Можда у наредној сезони заиграмо ултраофанзивно – рекао је стратег српског шампиона.

Милинковић много цени играчке перформансе камерунског нападача.

- Тренирао сам га у Војводини и знам о каквом се играчу ради. Брз је, одличан у простору, беспрекоран у скок игри и право је појачање за нас. У тандему с Божиновим, све те његове особине верујем да ће доћи до пуног изражаја. Бугарин је јачи у дуел игри и можда њега запослимо као ,,сидраша“, а Оумаруа као класичног нападача. Видећемо, имамо довољно времена.

Стратег црно-белих задовољан је како се одвија актуелни прелазни рок.

- Да ми је неко рекао да ћемо већ у овом тренутку имати пет појачања, не бих му веровао. Знам како је тешко на време ангажовати нове фудбалере, посебно лети, када припреме и сезона почињу раније. Ми смо у томе успели и захваљујем се Управи. Вест коју сам добио да Андрија Живковић остаје бар још шест месеци код нас. једнако ме је обрадовала. Сачували сам кључне играче, довели квалитетне новајлије и можемо се надати успесима у наредној сезони.

Неостварена жеља до сада је Бразилац Маркињос. Полако се топи време које његов клуб Ал Насри има да одговори на понуду.

- Ако дође, добродошао, ако не, нема разлога за бригу. Имамо квалитетних решења на позицији офанзивног везног и верујем да нећемо испаштати. Нама је у овом тренутку потребнији задњи везни – рекао је Милинковић.

Како време пролази све мање се прича о појачању на левом беку. Тај проблем је горући после одласка Владимира Волкова.

- Верујте да постоје кандидати и да смо у преговорима, али не бих сада причао о именима. У крајњем случају, ако и не ангажујемо никога, ту је Петровић – закључио је шеф струке српског шампиона.

И. Лазаревић

 

Волео бих да Камара дође

Београдом се пронела информација да би задњи везни играч црно-белих могао да буде Медо Камара, фудбалер Болтона, који је већ наступао за београдски тим.

- Одличан играч, агилан, чврст, с добрим прегледом игре. Знам да су нам га Енглези понудили, а шта ће бити, видећемо. Лично, волео бих да дође, био би право решење за упражњено Дринчићево место - категоричан је био Зоран Милинковић.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести