Милинковић руши традицију, Курћубић има домаћи терен

Тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић рекао је данас да је нада да ће црно-бели срушити лошу традицију и први пут победити у Новом Пазару у мечевима Суперлиге.

"Врло смо опрезни, ценимо и респектујемо Нови Пазар, али верујемо да ћемо одиграти према нашим очекивањима. Желимо да наставимо онако како смо почели и освојимо три бода. Играмо у јаком ритму, путовања нас оптерећују, али морамо да се адаптирамо", рекао је Милинковић на конференцији за медије у Спортском центру Телеоптик.

Он је навео да ће дуел са Пазарцима због повреда пропустити Абубакар Умару и Валери Божинов, али и најавио неке промене у тиму како би разиграо све играче.

"Абубакар ће бити спреман за Стеауу, док је неизвестан наступ Божинова. Постоје индиције да ће играти", изјавио је искусни тренер.

Шампион Србије ће играти против лоше традиције, пошто никад у првенству није славио у Новом Пазару.

"Пазар је увек тешко гостовање, знамо какав нас амбијент чека. Искусан тим имају, без обзира на лош старт. Ту смо да мењамо традицију. Свесни смо да је Пазар изузетно мотивисан".

Милинковић није желео превише да прича о реваншу против Стеауе јер је сконцентрисан на Нови Пазар.

"Не знам да ли је пристојно коментарисати о Стеауи јер имамо меч са Новим Пазаром. Биће и у реваншу жестока борба, верујемо у нас и надамо се најбољем".

Доскорашњи десни бек Интера Бразилац Жонатан тренира са Партизаном, играч је најавио да је могућ прелазак међу црно-беле, али Милинковић истиче да то није реално.

"Жонатан је изузетан момак, велики професионалац. Свлачионица га је прихватила, али када неко зарађује око 2,5 милиона евра... Било би феноменално да дође, али закључите сами. Биће таквих ствари једног дана", закључио је Милинковић и честитао некадашњем клубу, Војводини на великој победи над Сампдоријом у Италији (4:0).

Фудбалер Партизана Марко Јевтовић, који је у овом прелазном року дошао баш из Новог Пазара, казао је да очекује леп амбијент и тријумф свог тима.

"Био сам две године у Пазару и знам каква је еуфорија када гостује Партизан. Чињеница је да нисмо добро пролазили тамо, али сигуран сам да имамо квалитет да покваримо традицију. Увек идемо на три бода", изјавио је високи везиста.

Утакмица трећег кола Суперлиге између Новог Пазара и Партизана игра се сутра од 17 сати.

Курћубић: Упркос традицији, Партизан је апсолутни фаворит
Тренер Новог Пазара Петар Курћубић, упркос традицији која каже да Партизан никад у првенственим мечевима није славио у том граду, изјавио је да су црно-бели апсолутни фаворити у дербију трећег кола Суперлиге.

"Свесни смо ко нам долази у госте, екипа је квалитетно појачана и већ на завидном нивоу форме. Са те стране, без обзира на традицију, Партизан је апсолутни фаворит. Опет, ајде да видимо да ли ће одмарати неке играче због Лиге шампиона јер то отвара нова питања и не можемо да рачунамо на умор. Поготово, јер ти нови играчи уз свежину и жељу имају квалитет и биће још агресивнији, жељнији игре и резултата", изјавио је Курћубић на конференцији за медије.

Он је додао да су утакмице попут сутрашње са Партизаном најлакше за припрему јер мотива неће недостајати.

"Како ћемо ми? Ово је најлакша утакмица за припрему, мотива играчима неће недостајати и даће максимум. Али, са друге стране, то је најтежи меч, чека нас велики изазов, најбољи тим. питање је можемо ли и физички да се носимо", навео је Курћубић.

Као један од адута свог тима Курћубић је истакао домаћи терен.
"Поред мотива, имамо и ми неке адуте, фактор публике који ће нам помоћи да будемо још агресивнији и играмо са више самопоуздања. Имамо неку шансу, да пробамо да одиграмо егал, у поседу, пре свега и на тај начин дођемо до позитивног резузлтата. План имамо и покушаћемо да га спроведемо", поручио је тренер Пазараца и констатовао да би реми свакако био добар резултат, али да је победа прва опција.

Нови Пазар ће за разлику у прва два кола, када је освојен само бод, бити јачи за опорављеног капитена Вуковића, као и за Вушљанина и Адријана, који су стекли право наступа.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести