Миливојевић: Тренутна слика репрезентације није реална

По неком неписаном правилу, свако окупљање националног фудбалског тима Србије претвара се у округли сто на тему зашто “орлови” немају адекватне резултате у складу са квалитетом

који поседују. Иста ситуација се понавља и пред квалификациони окршај за пласма на ЕП против Јерменије, који је на програму у петак у Новом Саду. Саговорници медија били су Лука Миливојевић (Олимпијакос) и Филип Костић (Штутгарт).

- Није једноставно објаснити зашто у клубовима пружамо много боље партије него у репрезентацији. То се дешава већ неколико година уназад. Можда је разлог недостатак времена јер у клубовима сваки дан се исправљају детаљи, сваког викенда се играју мечеви. Тренутни пласман свакако није реална слика вредности ове селекције која има квалитет. Сигуран сам да ћемо у блиској будућности све пропуштено надокнадити - рекао је Лука Миливојевић.

Увек се апострофира атмосфера као значајан елемент за високе домете.

- Тај сегемнт је беспрекоран, без икаквих проблема. Али, једна је ствар припрема утакмице, тренинзи и комплетан амбијент који имамо, од самог изласка на терен и борбе за грб. Одрадимо све како треба у увертири, максимло коректно, трудимо се да тактичке замисли селектора спроведемо у дело али на утакмицама не иде све како треба- објаснио је Миливојевић.

Филип Костић, који упркос много уносних понуда није напустио Штутгарт, верује да следе бољи дани за Србију.

- Увек је важно да пружимо свој максимум. Пред нама је дуел са Јерменијом а тријмуф би нам пуно значио на плану повратка самопоуздања. Потом, иако без резултатског значаја, следи велики тест против Француза што је нова прилика за

наставак позитивног тренда- сматра Костић.

Не прија чињеница да ова генерација може бити сврстана у најнеуспешнију у историји.

- Треба гледати унапред. Нисмо дошли да отаљамо посао против Јерменије и касније Француске. Јурићемо победе, спремати се за нови такмичарски циклус у којем имамо повљну групу, што треба да искористимо- истакао је Лука Миливојевић.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести