Миљана Глушац: Злато с Балканијаде као подстрек

Одбојкашица новосадског ФОК-а Миљана Глушац репрезентовала је свој клуб и град Нови Сад као чланица кадетске репрезентације Србије, која је под вођством селектора Јова Цаковића

освојила златну медаљу на Балканијади у Бару. У финалу је Глушац имала 12 поена, пет блокова (као пола читавог тима), а током турнира била је стандардни члан поставе, иако је први пут била позвана за неку репрезентативну акцију.

- Тренинзи су били веома захтевни, добро смо се припремили, а пошто су припреме биле кратке, морале смо одмах да се уигравамо. Румунију, Црну Гору и БиХ смо добили лагано у групи, с Грчком у полуфиналу је било тешко, иако је било 3:0, али је онда у финалу с Турском све прошло много лакше и освојиле смо златну медаљу. Драго ми је због овог успеха јер сам први пут била у репрезентативној селекцији. У децембру нас очекују квалификације за Европско првенство у априлу у Холандији, а онда следе ЕЈОФ и Светско првенство, где очекујемо такође добре резултате – рекла је Миљана Глушац.

Њено упознавање са одбојком почело је у родном Врбасу, веома брзо је прерасла Прву војвођанску лигу и одлазак у јачи клуб био је очекиван.

- Почела сам код тренера Слободана Вигњевића, уследила је средња школа да би стигле понуде из више клубова, одлучила сам се за Нови Сад. Долазак у ФОК је био логичан след догађаја, шансу сам добила у првом тиму сплетом тадашњих прилика. Сматрам да сам оправдала очекивања. Тренер Меденица је после мог првог наступа у првом тиму био веома задовољан, наставили смо с још јачим радом, а играле смо и кадетско и јуниорско првенство. Било је тешко на почетку, правила живота у дому за ученике, раздвојеност од мојих... Успела сам да се организујем, одбојка је добила ново значење у мом животу и решена сам да успем у овом спорту.

Миљана је минуле сезоне била најбољи блокер ФОК-а, имала је чак и нешто више поена од две колегинице по позицији, с тим што верује да има још много простора за напредак.

- На свим елементима треба још да радим, посебно на брзини.Млада сам, блок увек треба да се ради, а налажење с дизачем и напад долазе само вежбом. Очекује нас поново добра сезона у Првој лиги и јединствене јуниорске лиге Војводине, тако да се надам да ћу напредовати кроз јаке утакмице. Што се тиче првог тима, прошле сезоне смо биле најпријатније изненађење, а за ову очекујем пласман међу прве три екипе у лиги – оптимиста је Миљана Глушац.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести