Милојевић: Плата за играча је исто као ваздух за човека

Тренер Чукаричког Владан Милојевић рекао је данас да су многе ствари у српском фудбалу постављене наопако,

па се сасвим једноставна чињеница, попут оне да су он и његови играчи плаћени на време представља као привилегија.

"Новац је награда за рад, да само мирније радите свој посао, а код нас је све окренуто наопачке и само се прича о новцу. То је отприлике као да констатујемо да је човеку да би живео потребан кисеоник. Фудбал јесте специфичан, али исто је као и у другим занимањима, где радник добија новац за оно што ради, а кад је радник плаћен на време свакако је мотивисанији и боље ради. Тако је код нас у Чукаричком, а друга је тема колики је то новац, јер ако само јурите за новцем, нећете га стићи, ни у фудбалу, ни у животу", изјавио је Милојевић  Танјугу уочи одласка Чукаричког на Кипар, где ће се екипа припремати за пролећни део сезоне.

Екипа са Бановог брда, једина у Србији која има приватног власника, бизнисмена Драгана Обрадовића, јесењи део сезоне завршила је на четвртом месту са 28 бодова, а уједно се и пласирала у полуфинале Купа, где је очекује двомеч са Вождовцем.

Амбиције за пролеће су јасне - борба за трофеј у Купу и пласман на евро сцену, али Милојевић посебно истиче и борбу за пуне трибина стадиона на Бановом брду.

"Наше су амбиције пре свега да играмо добар фудбал и да промовишемо младе играче. Моја лична амбиција је да играма привучемо што више публике да нас гледа, да дођу на стадион и препознају наш труд, да будемо све бољи и бољи, корак по корак, на крају ћемо видети где смо", навео је Милојевић.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде и неколико грчких клубова међу којима је и Панатинаикос тренерску диплому и профи лиценцу стекао је у Грчкој, али тренутно је потпуно посвећен изазовима на Бановом брду.

"Целу каријеру градио сам по принципу "step by step", прво као играч и сада као тренер. Прво у омладинској школи Звезди где сам стекао драгоцена искуства, па у Јавору и сада у Чукаричком. Већ три године сам овде, клуб је јако амбициозан, што ми у потпуности одговара јер сам и ја човек који мисли да могу звезде са неба да се скину. Поред власника клуба видимо да је све могуће, а све се уклапа и у моју животну филозофију да човек не зна које су му могућности, него мора да верује и да ради", поручио је Милојевић.

Фудбалери Чукаричког у првом колу пролећног дела сезоне 21. фебруара дочекују Напредак из Крушевца.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести