Минаква сменила тренера

Да је тренерски хлеб са седам кора уверио се тренер рукометашица новосадске Минаква Војводине Миодраг Шолаја, који је и поред првог места на табели (седам победа и један реми) добио отказ.

Који је разлог за растанак успешног тренера и клуба са великим амбицијама и досадашњим, можда, неочекивано сјајним резултатима појаснио је спортски директор Мишко Томић:

- Одлука Управног одбора клуба да се растанемо са шефом струке Миодрагом Шолајом, који је летос преузео екипу, није била лака. Дуго смо анализирали и детаљно анализирали сваки сегмент. У принципу смо задовољни бодовним салдом (15), али оно што је пресудило да донесемо непопуларну одлуку је незадовољство због игре екипе. Прилично смо се у вези тога размимоилазили са тренером Шолајом, као и са визијом о нашој игри у наредном периоду.

У обзир смо узели и то да због паузе у првенству још нисмо одиграли с најјачим екипама у лиги, Јагодином, Наисом и крагујевачким Радничким. Понављам, нису нам се подударила мишљења о игри пошто нам је намера да се, уз минималне корекције, идуће сезоне укључили у борбу за шампионску титулу - појаснио је Томић.

Спортски директор није хтео да лицитира са именима тренера који би могли да наследе Шолају. Међу кандидатима је, како незванично сазнајемо, Драган Кукић, који је Војводину увео у виши ранг.- Тренутно смо у раговорима са два кандидата, а до краја седмице требало би да се одлучимо ко ће у наставку шампионата предводити екипу. Тренутно с њима ради Ђуро Тојагић, који ће остати у стручном штабу. Девојке вредно тренирају и припремају се за полуфинални меч са Панчевом у Купу Војводине, где нам је циљ да га освојимо трећи пут заредом, по могућности пред нашим навијачима.

Паузу у шампионату новосадски клуб ће искористити да реновира тим.- Планирамо да појачамо бековску линију. Већ смо у преговорима с неколико играчица, а коначну одлуку донећемо у консултацијама с новим тренером – најавио је Мишко Томић.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести