Млада репрезентација Србије почела припреме за ЕП

Млада фудбалска репрезентација Србије окупила се данас у Београду на почетку припрема за предстојећи шампионат Европе у Чешкој.

Селектору Младену Додићу одазвали су се сви играчи на које рачуна на ЕП, осим Филипа Ђуричића и Филипа Костића, који ће се накнадно прикључити због обавеза према А тиму.

"Сви играци су дошли на време, здрави су и са те стране немамо проблема. Имамо услове да се добро припремимо и максимално спремни одемо у Чешку. Наше амбиције се знају, а то је пласман међу цетири најбоље селекције Европе. Тиме би испунили и олимпијску норму за Рио следеће године", рекао је Додић на окупљању репрезентације у хотелу М.

На припреме су дошли:
Голмани: Марко Дмитровић (Чарлтон), Никола Перић (Јагодина), Немања Стевановић (Чукарички).

Одбрана: Марко Петковић (Црвена звезда), Филип Стојковић (Чукарички), Александар Пантић (Кордоба), Урош Ћосић (Пескара), Урош Спајић (Тулуз), Лазар Ћирковић (Партизан), Немања Петровић (Партизан), Александар Филиповић (Јагодина).

Средина терена: Александар Ковачевић (Црвена звезда), Дарко Брашанац (Партизан), Мирко Иванић (Војводина), Срђан Мијаиловић (Кајзериспор), Милош Јојић (Борусија Дортмунд), Горан Чаушић (Ескишехирспор).

Нападачи: Никола Стојиљковић (Чукарички), Александар Пешић (Тулуз).

Део припрема, до поласка на пут у Праг, млада државна селекција обавиће у Београду, а делом у етно селу Станишић, крај Бијељине.

Репрезентација Србије налази се у А групи ЕП са домаћином Чешком, Данском и Немачком, а све утакмице ови ривали играће у Прагу.

Шампионат се одржава од 17. до 30. јуна.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести