Младе, талентоване и радне

Рукометашице Минаква Војводине данас завршавају припреме у Бањи Ковиљачи за другу суперлигашку сезону,у којој ће бити богатије за осам нових чланова.

Дрес Минакве у новој сезони носиће десни бекови Александра Станисављевић (дошла из Радничког из Крагујевца)и  Наташа Антанасковић (Вождовац), леви бекови Сара Филиповић (Мојковац), Јована Величковић (Врање) и Милица Ђукић (ОРК Београд), средњи бек Ана Лазић (Пролетер), пивот Јована Николић (Младост 1949 Зајечар) и голман Невена Радојчић.

- Све ове девојке су прошле припреме у Бањи Ковиљачи, пред њих су били постављени захтевни задаци, које су оне решиле са мање или више успеха, па смо се одлучили да нашу сарадњу озваничимо уговором. Наставили смо са нашим основним циљем да у клубу окупимо младе и талентоване рукометашице, жељне знања и доказивања у елитној дивизији. Већина ових девојака су јуниорске и кадетске репрезентативке, значи од 17 до 19 година, Станисављевић има 25, а искусна је Црногорка Сара Филиповић. Потрудили смо се да из одређених средина у којим је популаран женски рукомет изаберемо оно што је вредно пажње - открио је спортски диртектор Мишко Томић. 

У новој сезони Новосађанке ће покушати да са потпуно подмлађеним саставом обезбеде место у средини табеле.

- Заиста верујем у ове наше девојке, које су до сада показале велику жељу и вољни моменат. Јесу младе, али имају квалитет да сачувају елитни статус. Слободно могу да најавим да ће оне за две-три године бити спремне да се умешају у борбу за сам суперлигашки врх - сматра Томић.

Ј. Галић
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести